Novinky

Nová Salsiccia je již pátou čerstvou klobásou Gurmet z vlastní výroby Bidfood Kralupy. Přidala se k veleúspěšné vinné klobáse a trojici grilovacích. Receptury vychází z tradiční přípravy vyhlášených evropských klobás z Itálie, Francie, Německa a Moravy.
Čínu má v krvi, a to doslova! Narodil se tam a u nás je od svých osmi let. „Čínská kuchyně nejsou jen smažené nudle s kuřecím masem,“ říká Baoyong Zheng, který na Bidfood Expo 2024 předvede ty nejlepší a nejoblíbenější speciality z asijské gastronomie.
Gurmeti chřest milují a podle mnohých z nich jsou podmínky pro jeho pěstování jedny z nejlepších na světě právě v Česku a to na Mělnicku. Chřestu totiž vyhovují lehké písčité půdy a klima, které není ani suché, ani kontinentální.
Současně s Bidfood Expem proběhne i pražská Roadshow AHR. „Věříme, že propojení obou akcí bude zajímavým obohacením programu a docílíme výjimečné koncentrace odborníků,“ říká Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR. Hlavním tématem Roadshow bude ziskovost provozů.
Pokrmy plné barev a chutí k jaru zkrátka patří. Ovšem to, aby zároveň dávaly ekonomický smysl a hosté byli ochotni za ně zaplatit, je kritérium, které limituje nejednoho kuchaře. Ale někteří mají šetření v krvi. „Halíře dělají talíře!“ ví René Tichý, šéfkuchař z hotelu Ostrov.
Už vás unavuje nespočet hodin strávených v kuchyni drhnutím odolné mastnoty? Přejete si ušetřit svým lidem čas a námahu a přitom zachovat dokonalou čistotu? Už nemusíte hledat dál. Prostředky z řady P&G Professional navržené pro profesionální kuchyně s mastnotou zatočí! | Reklama
Již šesté distribuční centrum Bidfood se otevře v březnu 2025 v Plané u Českých Budějovic. Rozsáhlá investice umožní lépe obsloužit zákazníky v jižních Čechách a zároveň přinese nové pracovní příležitosti pro obyvatele z okolí.
Famózní výkony, neotřelé recepty a velké příběhy nabídnou soutěže pořádané Asociací kuchařů a cukrářů ČR na Bidfood Expo. „Vítězové postoupí na evropské kolo Global Chef Challenge, odkud se mohou probojovat na světové finále,“ připomíná Tomáš Popp, manažer národního týmu AKC ČR.
Připojte se k celosvětové výzvě „Meatless Monday“ neboli Pondělí bez masa a buďte součástí změn ve společnosti pro zdravější a udržitelnější stravování. Každé pondělí připravte bezmasé jídlo, přidejte ho na své menu a dejte tak vašim zákazníkům možnost vynechat maso.
Inovativní styl vaření, studnice receptů či živel v kuchyni! To vše vystihuje šéfkuchaře a U.S.Beef Ambasadora Jaye B. McCarthyho, který na Bidfood Expo 2024 předvede tradiční texaské BBQ. „Chystám interaktivní show a ukážu hostům, jak vaří praví kovbojové,“ říká.