Nové depo Chlumec nad Cidlinou

Depo Bidfood | Chlumec nad Cidlinou
Již páté distribuční a skladové centrum společnosti Bidfood roste v Chlumci nad Cidlinou, západně od Hradce Králové. S kapacitou téměř 6000 paletových míst odlehčí přetíženým sousedním depům.

Záměry nového depa

Roste zde 10 m vysoká distribuční hala, kde budou umístěny sklady pro balené výrobky (dva mrazírenské, tři chladírenské a suchý). Sklady se čtyřpatrovými regály pojmou 5982 palet. V mrazírně 2712, v chladírně 1698 a suchý sklad 1572 palet.

Depo Bidfood | Chlumec nad Cidlinou

V expediční části se chystá také příjem zvěře, která se zpracovává v kralupské výrobě a prodává pod značkou zvěřiny Petron. Nad expediční a příjmovou rampou vznikne nezbytné zázemí s kancelářemi nebo šatnami. Depo v Chlumci zaměstná až 120 lidí. Zahájení rozvozu potravin odsud se plánuje na září 2018.

K cílům velkoobchodu a výrobce potravin Bidfood patří distribuovat potraviny i související sortiment do restaurací či prodejen po celém území České republiky. Nové chlumecké depo ulehčí kolegům ve Velkém Meziříčí a Kralupech nad Vltavou. Tím podpoří spolehlivou rychlou distribuci i další rozšiřování společnosti.

Ekologický rozměr

Areál distribučního centra oddělí od města nově vysazené stromy. V areálu vznikne čistička odpadních vod a vsakovací nádrže pro dešťovou vodu. Na třetině rozlohy areálu se počítá se zatravněním. Jako zdroj tepla se využije odpadní teplo z rekuperace systému chlazení v kombinaci s tepelným čerpadlem a elektrokotlem. Chlazení skladů pracuje s ekologickými, nehořlavými a netoxickými chladivy, která splňují požadavky nařízení EU o F-plynech.

Depo Bidfood | Chlumec nad Cidlinou

Mohlo by vás zajímat
Nowaco | obalovaná brokolice | 342165
Za posledního půldruhého roku došlo k významné změně ve složení obalovaných hotových jídel a kroket Nowaco, které vyrábí Bidfood Opava. Pracovníkům technologického úseku se podařilo ve výrobcích zcela nahradit palmový olej. Nyní ke spotřebitelům putují obalované sýry, květák, brokolice, řízky či bramborové krokety předsmažené na směsi řepkového a slunečnicového oleje.
Gastrostudio Bidfood | včely
Bidfood se přidal k neformálnímu Klubu střešních včelařů. Včelaření má dnes obrovský ekologický význam, protože je jedinou možností, jak udržet včely v přírodě. Včera se na střeše kralupského Gastrostudia zabydlelo šest úlů. Včely se již vrací s pylem, pro který létají do okruhu pěti kilometrů.