Novinky

Depo Bidfood | Chlumec nad Cidlinou
Již páté distribuční a skladové centrum společnosti Bidfood roste v Chlumci nad Cidlinou, západně od Hradce Králové. S kapacitou téměř 6000 paletových míst odlehčí přetíženým sousedním depům.
Český chřest
Gurmeti chřest milují a podle mnohých z nich jsou podmínky pro jeho pěstování jedny z nejlepších na světě právě v Česku a to na Mělnicku. Chřestu totiž vyhovují lehké písčité půdy a klima, které není ani suché, ani kontinentální.
Prima zmrzlina Mrož – z ovoce a tvarohu
Nanuky a dřeně Mrož obsahují oproti ostatním zmrzlinám extrémně vysoký podíl ovoce – vždy přes 50%. Díky tomu se obejdou bez aromat a barviv. Mezi další suroviny patří smetana, tvaroh a jogurt. Díky své přírodní vyvážené chuti se stal Mrož jedním z nejoblíbenějších nanuků.
Regulace akrylamidu v potravinách
Potenciálně rakovinotvorný akrylamid vzniká při smažení hranolek nebo pečení pečiva. Od 11. dubna 2018 vchází v účinnost Nařízení komise EU 2158/2017, díky kterému by se obsah akrylamidu měl snižovat. Zákazníci Bidfoodu se nové legislativy nemusí obávat.
Nové trendy 2018
O jarních prázdninách se kuchařky a kuchaři ze školních jídelen již tradičně potkávají na akci Nové trendy v moderním vaření. Letošní ročník byl ve znamení znovuobjevování zapomenutých surovin a receptů. Na talířích s více než 15 000 degustačními porcemi se objevil černý kořen nebo kapary.
Prima kopečková zmrzlina | zmrzlinový pohár
Dobré jméno restauraci či cukrárně utváří i dobrá zmrzlina. Ta může být lahodnou tečkou za obědem nebo večeří. Výborně se hodí jako osobitá součást dezertu s příznivým food cost. Oživte nabídku nejžádanějších kopečkových zmrzlin, specialit a sorbetů stejně jako to každou sezónu dělá Prima.
Pizza Maestro prozradil, jak správně udělat těsto na pizzu
V rukou italského lektora získává těsto na pizzu správné vlastnosti jakoby mimochodem. Ve skutečnosti jde o dokonale promyšlený postup, který závisí na správném výběru mouky a teplotě vody.
Kdo si zakládá na výrobě čerstvých těstovin z kvalitních surovin, ale nemá čas nebo dalšího kuchaře, měl by zbystřit. Vejce slepic z volného výběhu a italská semolinová mouka jsou základem plněných i neplněných chlazených těstovin Armando de Angelis. Jejich vaječné těstoviny se vyrábí pomocí bronzových matric, které dodávají vzhled domácích těstovin a řadu výhod.
Jehněčí maso
Výtečná chuť jehněčího masa má své místo v mnoha světových kuchyních včetně francouzské a italské. Mezi důvody, proč jehněčí z Bidfoodu zařazovat častěji i do našeho jídelníčku, patří ekologický chov na nejčistších místech planety nebo zdravotní prospěšnost. Navíc oproti skopovému nevoní jehněčí maso tak výrazně a je tak přijatelné i pro děti.
Kornouty Pegas Premium a Hořická trubička se zmrzlinou
Vynikající kornouty – nově s dvojicemi smetanových zmrzlin – doplňují úspěšnou řadu smetanových zmrzlin v čokoládě Pegas Premium. Vedle tradiční vanilky a čokolády tu je skvělá moderní kombinace Lemon & Cheesecake. Skvělou novinkou je pravá hořická trubička se zmrzlinou. Vskutku povedená kombinace potěší všechny milovníky tohoto tradičního dezertu.

Stránky