Téma # ekologie

Na střechách výrob a distribučních dep českého Bidfoodu postupně rostou fotovoltaické elektrárny, které dohromady vyrobí téměř 1,2 GWh ročně. Milionové investice přispějí k přechodu na udržitelnější energetické zdroje a za několik let i k úsporám.
Již páté distribuční a skladové centrum společnosti Bidfood roste v Chlumci nad Cidlinou, západně od Hradce Králové. S kapacitou téměř 6000 paletových míst odlehčí přetíženým sousedním depům.
Za posledního půldruhého roku došlo k významné změně ve složení obalovaných hotových jídel a kroket Nowaco, které vyrábí Bidfood Opava. Pracovníkům technologického úseku se podařilo ve výrobcích zcela nahradit palmový olej. Nyní ke spotřebitelům putují obalované sýry, květák, brokolice, řízky či bramborové krokety předsmažené na směsi řepkového a slunečnicového oleje.
Bidfood se přidal k neformálnímu Klubu střešních včelařů. Včelaření má dnes obrovský ekologický význam, protože je jedinou možností, jak udržet včely v přírodě. Včera se na střeše kralupského Gastrostudia zabydlelo šest úlů. Včely se již vrací s pylem, pro který létají do okruhu pěti kilometrů.