Jednoduchá elektronická evidence tržeb

Elektronická evidence tržeb | Dotykačka
6. 4. 2016
Zákon o Elektronické evidenci tržeb bude vyhlášen ve sbírce zákonů během dubna. Od 1. prosince 2016 zavádí pro všechny hotely a restaurace povinnost elektronicky evidovat veškeré tržby. V České republice jsou e-tržby velkým strašákem, nicméně v Evropské unii jde o poměrně běžnou věc a není se čeho bát. Nějakou formu EET zavedla již více než polovina zemí.

Po hotelech a restauracích se do EET od 1. března 2017 zapojí maloobchodní a velkoobchodní firmy, od 1. března 2018 všichni ostatní podnikatelé kromě vybraných řemeslníků a výrobců, kteří se zapojí 1. června 2018.

Nejpozději při zaplacení zboží či služeb budou podnikatelé odesílat údaje o tržbě finanční správě. Kupující si pak bude moci na internetu ověřit, zde je jeho účtenka zaevidována. Podnikatelé se ničeho bát nemusí. EET není strašák ani nic drahého.

Elektronická evidence tržeb | Dotykačka

V Belgii, Chorvatsku, Švédsku či na Slovensku se EET osvědčila. Po zavedení systému výrazně stouply vykazované tržby hotelů a restaurací. Online forma evidence, kterou zvolili čeští poslanci, je pro podnikatele výrazně jednodušší a levnější řešení než systémy užívané v řadě jiných zemí.

Petr Menclík | ředitel společnosti Dotykačka

České řešení evidence tržeb nevyžaduje pořízení drahých a certifikovaných registračních pokladen. V tom nejjednodušším provedení stačí chytrý telefon nebo tablet se speciální aplikací a tiskárnou účtenek. Možným řešením, jak se s EET bez problémů popasovat, je například Dotykačka.

Získat přehled o e-tržbách a EET můžete na portálu www.jaknaetrzby.cz, informace o systému na fotografiích na www.dotykacka.cz
Oficiální portál spustila finanční správa 4. dubna na www.e-trzby.cz
Potřebná zařízení najdete ode dneška na našem portálu mujBidfood.cz v kategorii Elektronická evidence tržeb

Elektronická evidence tržeb | Dotykačka

Největší výhodou našeho pokladního systému je okamžité dodání zařízení, rychlé nastavení a jednoduchá orientace v rozhraní. Není potřeba dlouhodobě školit personál. Vše jsme připravili tak, aby EET zatížila podnikání našich klientů co nejméně a zákazníci získali přehled o svém podnikání.

Petr Menclík | ředitel společnosti Dotykačka

Mohlo by vás zajímat
Legislativa | Jak má být označeno hovězí maso
Oddělení kvality v Bidfoodu vypracovalo přehled povinných informací, kterými musí být hovězí maso označeno, protože v některých médiích se objevují nepřesné až zavádějící informace. A co navíc požaduje česká vyhláška pro skot poražený v České republice?
Bidfood | export
Český Bidfood se v posledních letech více zaměřil na export. Za pět let se roční obrat exportu více než ztrojnásobil. Na vývoz jdou potraviny z vlastních továren i od českých dodavatelů.