Téma # jídelny

Kuchařky a kuchaři ze školních jídelen čerpají o jarních prázdninách inspiraci. 14 pokrmů, tipy a humor jim již tradičně přiváží šéfkuchaři z Gastro Teamů Bidfood a Bonduelle společně s kolektivem Jídelny.cz. Vyzkoušejte také rafinované pokrmy z ryb, luštěnin, zeleniny či zvěřiny.
Karotkový krém dochucený pomerančovým prachem nebo pangas s čínskými nudlemi by zabodovaly i v menu vyhlášených restaurací. Receptury však vznikly primárně pro školní jídelny v rámci akce Nové trendy v moderním vaření. Šéfkuchaři pokrmy prezentují během jarních prázdnin po celé ČR již patnáctým rokem.
Zelenina, bylinky, luštěniny, jáhly, kroupy nebo rýže. Nic jiného ve složení suchých sypkých směsí pro přípravu polévek není. K výhodám patří snadná rychlá příprava, úspora místa na skladě a pro školní jídelny možnost odpisu luštěnin a zeleniny do spotřebního koše.
Úspory ano, ale nesmí být na úkor kvality surovin a výsledných pokrmů. Tepelné úpravy masa trvají hodiny a stojí kilowatthodiny energie. Řešením může být plně tepelně opracované maso sous-vide Banquet. Nutričně optimální výrobek stačí ohřívat při nízké teplotě několik minut.
Vůně pečících se malých plundrových mřížek Bagetier přiláká nové zákazníky, hosty k snídani či děti do jídelny. Zlatavé mini pečivo vydrží díky bohaté pudinkové náplni vláčné až do druhého dne po dopečení. Z opavské výroby míří k zákazníkům již čtyři kombinace příchutí.
O jarních prázdninách se kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie již tradičně potkávají na akci Nové trendy v moderním vaření. Čtrnáctý ročník právě probíhá a není nad to setkat se s Gastro Teamem a všechny exkluzivní pokrmy ochutnat.
Polední bezlepkové menu s využitím zvěřiny nebo hovězího masa bylo tématem letošního ročníku soutěže Školní jídelna chutně a zdravě. Bidfood gratuluje vítězům a těší se na zástupce školních jídelen z celé ČR v příštím ročníku.
Během platnosti Výhodných nabídek Školní jídelny a Institucionální gastronomie od 25. října do 5. prosince 2017 půjde 5 Kč z každého prodaného kg sumečka afrického na účet Fondu ohrožených dětí pro projekt Klokánek. Jako poděkování obdrží zákazníci z řad jídelen za každý nákup sumečka afrického nad 10 kg rybí kuchařku, která obsahuje i bezlepkové varianty pokrmů.
Gastro Team Bidfood dostal od skupiny školních jídelen nelehký úkol připravit menu, které bude zdravé, levné a přitažlivé. Pokrmy představil v Gastrostudiu Bidfood zástupcům z 16 mateřských škol. Vyzkoušejte polévky, ryby, bezmasá jídla nebo dezert také ve Vaší jídelně či restauraci.
Velkoobchod potravin Bidfood vychází vstříc menším prodejnám a dalším zákazníkům, kteří potřebují menší porce masa, třeba v kuchyních mateřských škol. Vepřová krkovice, plec a pečeně v balení po cca 1 kg dnes poprvé skladem.