Zpráva s varováním

Tento formulář je uzavřený.

Japonské cukroví wagashi

Konání kurzu: 
Úterý, 26. Leden 2016 - 15:30
Místo konání: 
Gastrostudio Bidvest, Kralupy nad Vltavou

Chikara Mizukami | mistr wagashi, japonské cukroví

Unikátní workshop – partnerem akce je Velvyslanectví Japonska v ČR.

Lektor

Chikara Mizukami, mistr wagashi (japonské cukroví), se soustředí o šíření svého cukrářského umění nejen v Japonsku ale i v mezinárodním měřítku.

Během let Mizukami a jeho cukrárna Ikkoan spolupracovali s mnoha mezinárodními cukrářskými domy a čokoládovnami, například s Valrhona Japon (École de Tokyo), s francouzskou pâtisserie Sadaharu Aoki nebo s Jean-Charles Rochouxem v Paříží.

S cukrárnou Ikkoan vedl také mnoho prezentací a přednášek na mezinárodním poli, například prezentaci výroby wagashi na Identita Golose v Miláně, mezinárodním gastronomickém kongresu, na kterou byl pozván společností Valrhona France. Mizukami byl také členem japonské delegace na Relais Desserts International, setkání nejlepších světových cukrářů, kde měl prezentaci. Dále měl také přednášku v Los Angeles.

Chikara Mizukami | sakura

Informace k workshopu

Výroba a tvarování sakury a devětsilu japonského z fazolové pasty „shiroan“ (bílé fazole).

Devětsil japonský – z knihy pana Mizukami:
Zatímco většina rostlin ještě spí zimním spánkem, devětsil japonský již pomalu začíná vykvétat. Lidé, kteří příjdou sesbírat květy devětsilu, mohou již v jeho rozkvétající vůni cítit počátky přicházejícího jara.

Chikara Mizukami | wagashi, japonské cukroví

Nerikiri je zabalen do látky (chakin shibori) a vymačkán do tvaru květiny devětsilu. Jemně nakrájený devětsil je smíchaný se žlutou nerikiri, aby vytvořil střed květiny. Brzké jarní květy nejsou příliš extravagantní, jejich vůně je však sladká až omamná.

Nerikiri jsou barevné a krásně tvarované japonské cukrovinky vyrobené z koshian (fazolová pasta z červených fazolí) nebo shiroan (fazolová pasta z bílých fazolí). Japonci jsou velice vnímaví k přírodě a změnám ročního období a to se odráží i v tvorbě pana Mizukamiho (tzv. sezonní cukrovinky).

Chikara Mizukami | fuki

​Každý účastník kurzu obdrží certifikát.

Cena kurzu

Bidvest Foodservice zákazník: zdarma

Volná místa

Bohužel na tento termín nejsou již žádná volná místa, ale můžete zkusit rezervaci jako náhradník.

Rezervace kurzu