Zpráva s varováním

Tento formulář je uzavřený.

Vaříme „pod tlakem“ aneb technika Sous-vide od předkrmu po dezert

Konání kurzu: 
Pátek, 19. Únor 2016 - 12:00
Místo konání: 
Gastrostudio Bidvest, Kralupy nad Vltavou

Marek Svoboda & Lukáš Uher

Lektoři

Tento kurz je praktický a každý účastník bude vařit s lektory.

Marek Svoboda, Executive Chef společnosti BIDVEST, akreditovaný komisař WACS a lektor Kulinářské Akademie EU.

Lukáš Uher, člen Bidvest Gastro Teamu, předseda SvČ pobočky AKC ČR, poradce v oboru gastronomie a šéfkuchař hotelu Větruše, Ústí nad Labem.

Informace ke kurzu

Oba lektoři již šestým rokem vedou úspěšné kurzy zaměřené na různé úpravy masa a ryb. Tento kurz seznámí všechny zájemce s dalšími možnými úpravami vybraných surovin za pomoci moderní kuchařské technologie. Všechny receptury samozřejmě sledují i ekonomickou náročnost a tak šetříme peníze našich zákazníků.

Sous-vide

Sous-vide je kulinářská technika a francouzský výraz, který v překladu znamená „ve vakuu“. Surovina je zavakuovaná a vařená ve vodní lázni s cirkulující vodou nastavenou na přesnou teplotu. Hlavní výhodou je přesná a rovnoměrná tepelná úprava, které zajistí minimální ztrátou šťavnatosti a zachování přirozené chuti.

Na konci tohoto kurzu uvidíte, že sous-vide metoda je velmi jednoduchá a přesná. Mezi její hlavní výhody patří rovnoměrné propečení a zachování šťavnatosti připravovaných surovin.

Program kurzu:

  • Sous-vide příprava zeleniny, masa a ryb (prezentace stacionární a cirkulační technologie).
  • Sous-vide v hold-o-matu, konvektomatu a multifunkční pánvi.
  • Příprava dezertů pomocí SIMPLE rozvarů (inspirace otcem Sous-vide – Thomasem Kellerem).
  • Příprava mořských plodů s použitím CARTA FATA (vakuovací sáčky do teplot nad 200°C).
  • Prezentace vybraných pokrmů a příloh, které se Vám budou hodit jako nový nápad na denní nabídky restaurací.

Každý účastník kurzu obdrží certifikát a recepty.

Cena kurzu:

Bidvest Foodservice zákazník: 1 800,- Kč bez DPH/osoba (21% DPH; celková cena 2 178,- Kč)
Běžná cena: 3 600,- Kč včetně 21% DPH

Volná místa

Bohužel na tento termín nejsou již žádná volná místa, ale můžete zkusit rezervaci jako náhradník.

Rezervace kurzu