Bronz ze světové soutěže

Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood získal bronzovou medaili na prestižní světové kulinářské soutěži Salon Culinaire Mondial 2013. Team si z náročného klání přivezl vedle ocenění také cenné zkušenosti, které Vám může předávat na akcích pořádaných společností Bidfood.


 

Světová kuchařská elita se sešla v Basileji

Ve švýcarské Basileji se od 23. do 27. listopadu 2013 konal Salon Culinaire Mondial, který vždy přiláká několik desítek soutěžících jednotlivců a teamů z celého světa. Svojí náročností zadání je soutěž hodnocena velmi vysoko. Zkušení ji řadí v obtížnosti hned na druhé místo po kuchařské Olympiádě IKA.

Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 BasilejGastro Team Bidfood (dříve Bidvest) chtěl poměřit své síly s ostatními soutěžícími a nasbírat další cenné zkušenosti z oboru. Team obsadil všechny soutěžní kategorie. Prezentoval tato jídla:

  • Slavnostní mísa pro osm osob (tři úpravy ryby ve třech druzích, doplňky a salát)
  • Finger food
  • Moderní pětichodové menu
  • Tři inovativní předkrmy
  • Čtyři druhy restauračních dezertů
  • Pralinky a bonbony

Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 BasilejGastro Team Bidfood ve složení Jan Heřmánek, Pavel Houdek, Karolína Kocincová, Radek Kotlán, Roman Sejval, Milan Sigmund, Marek Svoboda, Jakub Tabak a Lukáš Uher obsadil se svou tabulí v konkurenci 40 regionálních teamů třetí místo!

Jak soutěž probíhala?

Všechny uvedené kategorie jsou vystavovány za studena na stole 3 x 3 m. Team musí mít vlastní dekoraci, na které prezentuje předem připravené pokrmy. Kuchařská příprava Gastro Teamu Bidfood trvala dva dny. Zázemí poskytlo Gastrostudio Bidfood v Kralupech nad Vltavou.

Poznejte Gastro Team osobně. Vyberte si kuchařský kurz z nabídky Gastrostudia Bidfood.Nebo ve Vaší kuchyni v rámci úspěšné akce Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni

Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 BasilejSamotná soutěž začala v šest hodin ráno a tak team cestoval do Basileje přes noc, aby bylo vše absolutně čerstvé. Po dvou hodinách práce na místě team předal tabuli komisařům oboru kuchař.

Akreditovaní komisaři z různých států světa jídla hodnotí podle regulí WACS (Světová asociace kuchařských spolků). Odpoledne na soutěžící čekal feedback, aby se dozvěděli o chybách u jednotlivých talířů. Posudek komisařů byl velmi podnětný a určitě teamu pomůže v jeho další práci.

Foto: Jan Heřmánek, člen Gastro Teamu Bidfood

Galerie: 
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Gastro Team Bidfood | Salon Culinaire Mondial 2013 Basilej
Mohlo by vás zajímat
Nové trendy 2019
Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Rekordních 125 soutěžících z více než čtyřiceti tuzemských i zahraničních škol bojovalo na brněnském výstavišti o zlaté medaile v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender.