Festival české kuchyně v Dillí

V indickém Dillí v nejprestižnějším hotelu ITC Maurya ve vyhlášené restaurací West View se naplno rozvoněla česká jídla. Pestrou gastronomickou přehlídku tradičních i moderně pojatých českých pokrmů zde připravil Marek Svoboda, šéfkuchař Bidfood Gastrostudia.

Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek SvobodaFestival české kuchyně, který proběhl 16. až 26. dubna 2014, si získal pozitivní ohlasy ze strany hostů i výrazný zájem médií – indických deníků a magazínů pokrývajících gastronomii a lifestyle.

Marek Svoboda, šéfkuchař Bidfood Gastrostudia a viceprezident Asociace českých kuchařů a cukrářů, v Dillí představil pestrý výběr českých specialit. Nechyběla mezi nimi klasika jako zelňačka, guláš pražského uzenáře, pečená kachna na kmíně se zelím, slavné české knedlíky nebo noky, ale ani galantina z kuřete, různé variace paštik či pivní sýr. Šéfkuchař dále nabídl marinovaná kachní prsa zauzená na čaji, speciálně marinovaného himalájského pstruha či skopovou kýtu na česneku. Ze sladkých pokrmů pak lívance s jahodami, tvarohovou žemlovku i jablečný závin. Součástí festivalu byla také ukázka přípravy pokrmů.

Přihlaste se na kuchařský kurz z nabídky Gastrostudia Bidfood

Zastupitelský úřad v Dillí podporuje podobnými akcemi české produkty i turismus pravidelně. Součástí dubnového festivalu byla také ochutnávka českého piva, tradičních likérů, výstavy obrazů "Česká nej", moderního designu a skla.

Právě prvním odběratelem českého skla se stane hostitelská restaurace West View, která po prezentaci projevila zájem o nahrazení současného nápojového skla českým křišťálem. Bude se tak jednat o první indickou restauraci plně vybavenou českým sklem.

Buďte první ve své lokalitě. Objednejte si na portálu mujBidfood.cz sklenice Bohemia Crystal a vybavte jimi svou restauraci.
Galerie: 
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Mohlo by vás zajímat
Nové trendy 2019
Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Rekordních 125 soutěžících z více než čtyřiceti tuzemských i zahraničních škol bojovalo na brněnském výstavišti o zlaté medaile v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender.