Festival české kuchyně v Dillí

V indickém Dillí v nejprestižnějším hotelu ITC Maurya ve vyhlášené restaurací West View se naplno rozvoněla česká jídla. Pestrou gastronomickou přehlídku tradičních i moderně pojatých českých pokrmů zde připravil Marek Svoboda, šéfkuchař Bidfood Gastrostudia.

Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek SvobodaFestival české kuchyně, který proběhl 16. až 26. dubna 2014, si získal pozitivní ohlasy ze strany hostů i výrazný zájem médií – indických deníků a magazínů pokrývajících gastronomii a lifestyle.

Marek Svoboda, šéfkuchař Bidfood Gastrostudia a viceprezident Asociace českých kuchařů a cukrářů, v Dillí představil pestrý výběr českých specialit. Nechyběla mezi nimi klasika jako zelňačka, guláš pražského uzenáře, pečená kachna na kmíně se zelím, slavné české knedlíky nebo noky, ale ani galantina z kuřete, různé variace paštik či pivní sýr. Šéfkuchař dále nabídl marinovaná kachní prsa zauzená na čaji, speciálně marinovaného himalájského pstruha či skopovou kýtu na česneku. Ze sladkých pokrmů pak lívance s jahodami, tvarohovou žemlovku i jablečný závin. Součástí festivalu byla také ukázka přípravy pokrmů.

Přihlaste se na kuchařský kurz z nabídky Gastrostudia Bidfood

Zastupitelský úřad v Dillí podporuje podobnými akcemi české produkty i turismus pravidelně. Součástí dubnového festivalu byla také ochutnávka českého piva, tradičních likérů, výstavy obrazů "Česká nej", moderního designu a skla.

Právě prvním odběratelem českého skla se stane hostitelská restaurace West View, která po prezentaci projevila zájem o nahrazení současného nápojového skla českým křišťálem. Bude se tak jednat o první indickou restauraci plně vybavenou českým sklem.

Buďte první ve své lokalitě. Objednejte si na portálu mujBidfood.cz sklenice Bohemia Crystal a vybavte jimi svou restauraci.
Galerie: 
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Czech Food Festival, ITC Maurya, Dillí | Marek Svoboda
Mohlo by vás zajímat
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR získal zlatou medaili za tříchodové menu a stříbrnou za kuchařské a cukrářské umění – celkově se umístili na 8. místě. Vojtěch Petržela v carvingu porazil slavné asijské mistry a zvítězil! InterGast Culinary Team se v regionálních týmech umístil na 4. místě.
David Wisniowski | Quito | Swissotel
Šéfkuchaři Gastro Teamu Bidfood prezentovali českou kuchyni v hlavních městech Ekvádoru a Albánie. Pro bankety českých velvyslanectví a na menu prestižních hotelů připravili typické české pokrmy.