2010 | spuštění výroby zmrazeného pečiva v Opavě

16. díl seriálu "Jedeme v tom s Vámi již 25 let". Tentokrát si připomínáme rok a půl intenzivního úsilí našich lidí. Na konci roku 2008 jsme v Opavě začali pracovat na spuštění výroby pečiva, listového těsta a výrobků z něj. Dnes si produkty značek Bagetier a Dobroty babičky Kláry drží svou vysokou kvalitu již šestým rokem.

Opava | výroba cereálního listového těsta | 2015

Příprava akce "kulový blesk"

Pro novou linku na výrobu listového těsta byla vyčleněna hala v továrně na Těšínské ulici v Opavě, která do té doby sloužila pro výrobu bramborových kroket. Akce ovšem zasáhla celou výrobu hotových jídel. Ta se musela přeorganizovat, aby se uvolnilo místo na původní linku na krokety.

Opava | výroba cereálního listového těsta | 2015S ohledem na maximální vytížení našich výrobních kapacit bylo třeba dobře naplánovat předzásobení. Abychom mohli zastavit výrobu na minimálně požadované tři měsíce, museli jsme postupně od začátku roku 2009 naskladnit navíc 2 000 palet hotových jídel a kroket.

V první polovině roku probíhaly také veškeré přípravné práce pro výrobu pečiva: výběr a nákup technologií, určení layoutu (rozmístění výrobních linek), projekční činnost, finanční plán či harmonogram všech následných prací.

Příště si v rámci seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let připomeneme:
2011 | odkoupení slovenského výrobce zmrzliny Frost a otevření depa Prešov
Minule jste se mohli dovědět o stavbě tehdy bezkonkurenčního vzdělávacího studia:
2009 | vstup strategického partnera jihoafrické společnosti Bidvest

Opava | modernizace výrobních prostor | 2009

Dokázali jsme to

Výroba byla přerušena 1. 10. 2009 a okamžitě započaly stavební práce. Veškeré výrobní prostory čekala modernizace – výměna podlah, kanalizace, nová vzduchotechnika i elektroinstalace odpovídající novému rozmístění strojů.

V naší továrně pracovalo najednou až 10 externích firem. Celý proces od počátku řídili jen vlastní lidé bez účasti externích specialistů. Vše se zdařilo a tak jsme po třech měsících spustili výrobu hotových jídel a kroket v novém.

Opava | výroba pečiva Bagetier | 2010Zkušební výroba listového těsta probíhala od konce ledna do konce března 2010, kdy jsme plynule začali zásobovat naše distribuční depa. Námi koupené stroje, výrobní linka Tromp či zmrazovací tunel Frigoscandia, patří k nejlepším svého druhu. Celková investice přesáhla výši 80 000 000 Kč.

Díky tomu již šestým rokem produkujeme jedny z nejkvalitnějších výrobků na českém trhu. Od spuštění výroby v Opavě jsme prodali na trh v ČR více než 15 000 tun listového těsta a pečiva.

Mohlo by vás zajímat
Bagetier | plundrová mřížka puding a jahoda
Bidfood přichází se zcela novou řadou jemného pečiva z vlastního výrobního závodu v Opavě. Sladké mřížky a slané snacky Bagetier z jemného těsta plundrového typu uchvátí zlatavou barvou a lahodnými bohatými náplněmi.
Regulace akrylamidu v potravinách
Potenciálně rakovinotvorný akrylamid vzniká při smažení hranolek nebo pečení pečiva. Od 11. dubna 2018 vchází v účinnost Nařízení komise EU 2158/2017, díky kterému by se obsah akrylamidu měl snižovat. Zákazníci Bidfoodu se nové legislativy nemusí obávat.