Bidfood se brzy rozroste

Výrobní provozy a distribuční depa Bidfood se stále rozrůstají. V České republice a na Slovensku se v letošním roce rozeběhlo několik projektů. Rozšiřují se provozy pro zpracování ryb, pracuje se na nových depech a také se chystá distribuce čerstvého ovoce a zeleniny v Praze a okolí.

Kralupy | nová zpracovna zmrazených ryb | 2016

Nová budova pro ryby

Kralupské výrobní provozy, kde se zpracovávají zmrazené a čerstvé ryby, již nemají kapacitu k dalšímu růstu. Proto se na konci léta začalo s přípravnými pracemi ke stavbě nové zpracovny zmrazených ryb. V listopadu se začalo stavět a v první polovině roku 2017 se očekává zahájení výroby. Do původních prostor se pak rozšíří výrobní provozy zabývající se chlazenými rybami.

Čerstvé ovoce a zelenina

Bidfood adaptuje v sousedství kralupského areálu odkoupené budovy a sklady, které přestaly sloužit původnímu účelu. Během rekonstrukce vzniknou nové nakládací rampy, sklady se rozdělí do více komor, kde se vybuduje chlazení. Díky tomu Bidfood bude moci pod hlavičkou Tekoo distribuovat čerstvé ovoce a zeleninu nejen na Moravě, ale od jara nově také v Praze a okolí. Zároveň se do těchto prostor na podzim přestěhuje pražský distributor nápojů Gastrostella. Obě firmy patřící ke skupině Bidfood tak čeká další společný rozvoj.

Tekoo | logoGastrostella | logo

Více o obou společnostech na jejich internetových stránkách: Tekoo a Gastrostella

Prešov | nové depo | 2016

Nové depo Prešov

Bidfood Slovakia plánuje na květen 2017 otevření zcela nového distribučního depa v Prešově. Bohužel stávající areál uprostřed zástavby nebylo kam rozšířit, takže v říjnu 2016 se začalo stavět na okraji města. Nové depo umožní další rozšiřování sortimentu na Slovensku.

Páté české depo

Také v České republice je třeba více skladovacích prostor. Kvůli výhodnosti zkracování dojezdových vzdáleností rozvozových aut k zákazníkům vznikl projekt pátého distribučního depa. Geograficky nejvýhodnější bude vybudovat depo ve východních Čechách. Páté depo ulehčí těm současným a umožní obecné navýšení sortimentu. Začátek výstavby se plánuje po vyřízení potřebných povolení.

Mohlo by vás zajímat
Vyrobeno podle české cechovní normy
Zpracování mořských ryb v kralupském Bidfoodu má tradici již přes 20 let. Bidfood vyrábí podle českých cechovních norem. V mrazicích pultech obchodů se tak objevují první dva výrobky Nowaco s novým logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".
Bagetier | plundrová mřížka puding a jahoda
Bidfood přichází se zcela novou řadou jemného pečiva z vlastního výrobního závodu v Opavě. Sladké mřížky a slané snacky Bagetier z jemného těsta plundrového typu uchvátí zlatavou barvou a lahodnými bohatými náplněmi.