Kde koupit maso na steaky?

Čerstvé ryby, kvalitní uzeniny, těstoviny, oleje, sýry? Podobně se ptá řada běžných lidí, kteří nemají možnost nakupovat špičkové potraviny určené pro gastronomii. Velkoobchod potravin Bidfood má řešení: první Nowaco market, Havlíčkova 13, poblíž Masarykova nádraží v Praze.

Nowaco market |kde koupit maso na steaky

Hlavní myšlenkou otevření obchodu je ukázat našim zákazníkům, jak kvalitní potraviny pro gastronomii nabízíme, a jak mnoho se liší nároky gastronomických provozů od nároků některých maloobchodníků. Chceme také ukázat plnou šíři našeho mraženého sortimentu vyráběného v našich českých továrnách, a to za normální, široké veřejnosti přístupné ceny.

Bohumil Volf | generální ředitel skupiny Bidfood

Dále upřesnil, že hlavní část sortimentu tvoří chlazené čerstvé mořské ryby, česká zvěřina, vyzrálé hovězí maso z celého světa, jehněčí a spousta uzenin a sýrů od nás i ze zahraničí.

Kde koupit čerstvé ryby, krevety nebo ústřice? V Nowaco marketu!Obchod sídlí v tradičních prostorách, ve kterých se nacházelo pověstné lahůdkářství U Línků, založené v roce 1911. Lahůdkářství zde fungovalo až do počátku devadesátých let, kdy ho vystřídala banka. Nyní se sem prodej potravin vrací. Interiér nově navrhnul prestižní český architekt prof. Ing. arch. Ivan Kroupa.

Tenhle prostor je pro mě zajímavý. Jako kluk jsem sem chodíval na chlebíčky, potom jsem sem chodil platit hypotéku a teď je to konečně zase u toho, co miluju nejvíc a to je jídlo!

Zdeněk Pohlreich | šéfkuchař

otevření Nowaco marketu | Tomáš Dirlbeck a Zdeněk PohlreichSlavnostního zahájení prodeje v úterý 17. června 2014 se zúčastnil také Zdeněk Pohlreich. Otevření Nowaco marketu v Havlíčkově ulici na dohled jeho restaurace Café Imperial dále komentoval: "Z jídla se tady za posledních několik let stala opravdu veliká věc a to, co tomu dlouho chybělo, je skutečně rozumný zdroj kvalitních surovin, z kterých se to jídlo dá udělat. Věci, které máme k dispozici my jako profesionálové, v maloobchodní síti neexistují. Každá kuchařka začíná zásadní radou, najděte si dobrého řezníka, najděte si dobrého rybáře, abych tak řekl. Ta možnost je právě teď a považuji to za příjemnou změnu. Maso, drůbež a hromada dalších věci, co se prodávají v ostatních maloobchodech, zdaleka nemají takovou kvalitu, která by Vám doma umožňovala skutečně se pokusit přiblížit jídlu, jaký děláme my. Já samozřejmě doufám, že ten obrat nebude natolik zásadní, abyste všichni vařili doma a přestali chodit k nám do hospod. To by mě dost mrzelo. To bych tady mohl rovnou mluvit na svém pohřbu."

Fotogalerii z otevření prodejny naleznete na www.nowacomarket.cz.

Mohlo by vás zajímat
Vyrobeno podle české cechovní normy
Zpracování mořských ryb v kralupském Bidfoodu má tradici již přes 20 let. Bidfood vyrábí podle českých cechovních norem. V mrazicích pultech obchodů se tak objevují první dva výrobky Nowaco s novým logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".
Nowaco | sleďové řezy
Úspěšné příchutě – sušená rajčata nebo marinovaná cibulka – podtrhují kvalitní rybí surovinu použitou k výrobě sleďových řezů Nowaco. Marinované filety se hodí na doma jako vynikající studená večeře nebo k pivu.