Uzeniny z regionů 3 | Uzenářství a lahůdky Sláma

80% uzenin v nabídce Bidfoodu pochází z České republiky. Bidfood spolupracuje s výrobci ze všech regionů a nejčastěji jde o rodinné firmy, často s více než stoletou tradicí. Přibližme si tentokrát Uzenářství a lahůdky Sláma. Řeznictví, uzenářskou dílnu a hostinec založili Slámovi v roce 1912.

Emil Sláma | zakladatel firmy

Potravinářskou firmu Sláma založil v roce 1912 pan Emil Sláma s manželkou Marií. V Osové Bítýšce si otevřeli řeznictví, uzenářskou dílnu a hostinec. Emil Sláma nakupoval dobytek, zpracovával maso, zvěřinu i ryby, které dodával do řeznických krámů v Brně a širokém okolí.

Na počátku padesátých let došlo ke znárodnění. Po více jak čtyřiceti letech byl majetek panu Slámovi vrácen zpět a začala se psát novodobá historie firmy Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.

Sláma | logo

Dnes je firma Sláma z Velké Bíteše moderní rodinnou potravinářskou společností, která zakládá svoji další budoucnost na tradici, lásce k řemeslu a prosperitě. Staví na vybraném sortimentu kvalitních potravinářských výrobků a věnuje mimořádnou péči o spokojenost svých zákazníků.

Sortiment značky Sláma lze objednat přes e-shop mujBidfood.cz:
724021 Uzený hovězí jazyk cca 1 kg
Galerie: 
Sláma | rodinná tradice
Sláma | prodejna Velká Bíteš
Mohlo by vás zajímat
SAICAF | pravá italská káva
Když italský právník Beniamino Cipparoli otevíral svou kavárnu v jihoitalském městě Bari, nebyl spokojen s kávou, která byla tehdy k dostání. Proto si připravil kávovou směs sám. Tak se v roce 1932 začala psát historie dnešní moderní společnosti SAICAF.
Drůbež Dýšina | drůbeží šunky
Bidfood v Dýšině u Plzně úspěšně rozjel uzenářskou výrobu. Nyní zde udí šest druhů drůbežích šunek pod značkou Drůbež Dýšina. Šunky z kuřecích a krůtích prsou se vyrábí ve třech kvalitativních třídách s 62%, 73% a 94% masa. Všechny skvěle chutnají a neobsahují glutamát, lepek ani jiné alergeny.