Výkup zvěře a prodej zvěřiny

česká zvěřina Petron | výkup zvěře a prodej zvěřiny
Víte, jaký je rozdíl mezi zvěří a zvěřinou? Zvěř žije volně v přírodě a zvěřina je zpracované maso zvěře. U zvěřiny Petron si navíc můžete být jistí, že pochází z českých honiteb. Nezaměňujte však zvěřinu s masem zvířat z farmového chovu, která nežijí volně, a proto jsou považována za běžná jateční zvířata.

česká zvěřina Petron | příjem bažantů

Výkup ulovené zvěře

V uplynulé sezóně Bidfood vykoupil a zpracoval 500 tun zvěře. Konkrétně jde o jeleny evropské a siky, divočáky, daňky, srny, muflony a bažanty.

Pro sezónu 2015/2016 Bidfood nově otevírá výkupní místa ulovené zvěře v Opavě, Velkém Meziříčí a Toužimi. Celoročně, v podstatě kdykoli a odkudkoliv (na základě telefonické domluvy) sem Bidfood ulovenou zvěř sváží.

Bidfood nabízí výhodné ceny, které zjistíte předem po telefonu, a platbu vyplácí hotově. Bidfood je připraven výkup garantovat uzavřením smlouvy o výkupu.

Bidfood vykupuje zvěř ulovenou běžným způsobem (tj. zvěř spárkatá jednotnou střelou), řádně ošetřenou, bez hlavy a běhů. Zvěř musí být prohlédnuta prohlížitelem, s lístkem o původu zvěře a plombou. Bidfood nevykupuje nemocné, vyhublé, silně poškozené a zapařené kusy.

Máte-li zvěř k vykoupení, vyžádejte si, prosím, aktuální ceník výkupu u garanta zvěřiny:
Lukáš Volf, mobil 737 219 172, telefon 315 706 305, e-mail lukas.volf@bidfood.cz

česká zvěřina Petron | příjem zvěře

Výkupní místa ulovené zvěře

  • Pro Hlavní město Praha a Středočeský kraj:
    V Růžovém údolí 553, Kralupy nad Vltavou
  • Jihočeský (České Budějovice), Liberecký, Královéhradecký, Pardubický kraj, Vysočina a Jihomoravský kraj (Brno):
    Průmyslová 2050, Velké Meziříčí
  • Plzeňský, Karlovarský a Ústecký kraj:
    Náměstí Jiřího z Poděbrad 40, Toužim
  • Olomoucký, Moravskoslezský (Ostrava) a Zlínský kraj:
    Palhanecká 15, Opava

česká zvěřina Petron | Jelen evropský falešná svíčková 281001

Prodej zvěřiny Petron

Bidfood v sezóně 2014/2015 zdvojnásobil sortiment a významně navýšil prodeje zvěřiny Petron. V sortimentu se objevila kýta a plec rozlišená na jednotlivé šály. Hřbety se při zpracování třídí na menší a větší. Jelení maso se nově dělí podle toho, zda pochází z jelena evropského nebo gurmány žádanějšího jelena siky.

V lovné sezóně se také rozšířil sortiment chlazeného sortimentu. Po celý rok se pak prodává hluboce zmrazená zvěřina. Tím, že se v kralupském závodě zpracovávají celé kusy, nemůže být sortiment zvěřiny Petron celoročně kompletní. Jakmile se některý druh masa vyprodá, nelze vyrobit například jen kýtu.

Základní informace o zvěřině Petron naleznete na stránce Petron – česká zvěřina

Aktuální sortiment naleznete v e-shopu mujBidfood.cz pod značkou Petron

Tento nepříjemný jev tak může být pro zákazníky zároveň zárukou, že zvěřina pochází pouze z českých honiteb. Myslivci mohou dle práva lovit různé druhy zvířat jen v určitých obdobích. Navíc neloví po celou zákonem danou dobu a k lovu zvěře se rozhodují dle dalších kritérií.

česká zvěřina Petron | doba lovu zvěře dle legislativy
doba lovu zvěře dle legislativy

Mohlo by vás zajímat
Petron | prezentace zvěřiny | Rožnov pod Radhoštěm
Restaurace, které zařadily do stálého menu zvěřinu Petron, mají zájem o jeho rozšiřování. Příkladem je prezentační akce v Rožnově pod Radhoštěm, kam přijelo 28 zástupců z 19 významných restaurací z Valašska. Inspirativní sedmichodové menu připravil šéfkuchař David Wisniowski.
Tomáš Krátký
Představujeme Vám Tomáše Krátkého, kuchaře – umělce, člena klubu Chef de Chefs, žáka Paula Bocuse. Vaření je jeho vášní a věnuje se jí celý život. Zvěřina podle něj patří do každého menu – jarního, letního, podzimního, zimního a hlavně je ozdobou denního menu. A proč si vybral zvěřinu Petron?