Nowameat – čerstvé maso a masné výrobky

Nowameat – čerstvé maso a masné produkty | logoBidfood pod značkou Nowameat zpracovává vepřové a hovězí maso. Od spuštění výroby v roce 2003 se zaměřuje na kuchyňskou úpravu. Takové čerstvé maso je již připravené pro přímé gastronomické využití. Dále z masa vyrábí masné produkty nejvyšší kvality.

Denně velkoobchod potravin Bidfood rozveze zákazníkům 10 tun čerstvého masa a výrobků Nowameat.

Aktuální sortiment naleznete v e-shopu mujBidfood.cz pod značkou Nowameat
Stránky výrob Bidfood Kralupy: Čerstvé maso a polotovary a Bidfood Opava: Maso Sous-vide

Čerstvé maso Nowameat

Ve vlastním moderním provozu v Kralupech nad Vltavou řezníci mimo jiné bourají vepřové půlky a hovězí čtvrtě, které se nakupují výhradně z farem a porážek napříč celou Českou republikou. Nabídka masa Nowameat se zaměřuje vedle celých partií jednotlivých druhů mas v kuchyňské úpravě také na specifickou výrobu konkrétní úpravy dle přání zákazníka. Zájem o plátkování, mletí či marinování roste a sortiment se dle požadavků zákazníků pravidelně doplňuje.

Vepřové a hovězí maso se zpracovává pod stálým veterinárním dozorem. Samozřejmostí je dodržování teplotního řetězce. Maso a masné výrobky se zpracovávají a skladují v klimatizovaných prostorách, včetně expedičních ramp. Odtud se kvalitní čerstvé maso Nowameat distribuuje do gastronomických provozů a ve formě malobalení do maloobchodní sítě.

Úrovně zpracování

Výrobní úpravy – Kuchyňská úprava – Plátky

VÚ = výrobní úprava masa

Úroveň opracování konkrétního řezu masa daná základním dělením suroviny při bourání.

KÚ = kuchyňská úprava

Anatomická úprava konkrétních částí. Maso je odblaněno, zbaveno tukového krytí, chrupavek, krevních sraženin apod. Nowameat se specializuje na kuchyňskou úpravu, tj. maso je připravené na přímé kuchařské zpracování.

Plátky

Pro výrobu kalibrovaných porcí slouží specializované strojní zařízení. Díky němu jsou plátky masa Nowameat pravidelné a přesně kalibrované v tloušťce od 4 mm do 8 cm.

Zvláštní režimy objednávání

OBJ = položka na objednávku

Produkt v konkrétní specifikaci a hmotnosti není skladem, ale vyrábí se na základě objednávky určitého množství kusů či balení podle dané specifikace a hmotnosti.

ZÁK = zákaznická objednávka

Specifická objednávka položky. Zákazník si volí objem, počet a gramáž plátků, velikost kostek, zrnitost mletí, marinádu apod.

Nowameat | Grill pack 2: krkovice knusper, hamburger, klobása merquez | 714202

Mleté polotovary a výrobky na grilování

Sortiment doplňují masné polotovary. Kromě klasických mletých mas to je hovězí tatarák nebo řada mletých mas tvarovaných a kalibrovaných na hamburgery.

K ochuceným výrobkům patří mimo hamburgerů také čevapčiči a řecké koule. Velmi oblíbené jsou grilovací klobásy merquez a chipolata.

Nowameat | vepřová krkovice Sous-vide | 709002

Maso Sous-vide = ready to eat

Francouzský výraz Sous‑vide (sú víd) znamená "ve vakuu". Skupinu mas Sous-vide Nowameat připravuje Bidfood Opava od roku 2014.

Maso naložené v koření se tepelně opracovává metodou Sous-vide. Maso je tak připraveno k okamžitému použití ve studené (masové mísy, předkrmy, pultový prodej) i teplé kuchyni (do omáček, minutková kuchyně, na gril). Výpek z balení lze použít do základu omáčky. K výhodám patří vedle univerzálního použití stálost chuti, konzistence a struktury.

Balení masa a masných výrobků

Čerstvé maso Nowameat se balí vakuově nebo do vaniček s ochrannou atmosférou. Vakuově balené maso si maximálně zachovává čerstvost, protože je po vybourání ihned zpracováno a zavakuováno, a má delší dobu trvanlivosti. Vakuově balené hovězí maso zraje po celou dobu skladování. Maso při skladování neosychá, tzn. má nižší ztrátovost. Další výhodou je vysoká úroveň hygieny. Na rozdíl od volně loženého masa nepřichází vakuově balené maso při manipulaci do kontaktu s okolními vlivy.

Katalog Maso Sous-vide 2017

Maso Sous-vide 2017

Maso Sous-vide mi několikrát zachránilo rozjetý raut. Je totiž ihned připraveno k servírování. Díky jeho balení ho mohu mít velké množství okamžitě k dispozici.

Marek Svoboda | vedoucí Gastrostudia

Katalog Maso 2016

Maso 2016

Disponujeme zkušeným prodejním týmem, který je Vám vždy k dispozici s odbornou radou, jaký druh masa je pro Vás v danou chvíli tou nejlepší volbou.
Tak, abyste se v celém sortimentu lépe zorientovali, přicházíme s novým katalogem masa. Najdete zde nabídku nejen těch nejžádanějších druhů mas (vepřového, hovězího či drůbežího), ale také stále žádanější sortiment masa telecího či jehněčího.

Jakub Trtík | garant nákupu masa

Katalog Burger concept 2016

Burger concept 2016
  • burger nebo hamburger
  • jak má vypadat správný burger
  • maso pro přípravu vlastního burgeru
  • hotové hovězí burgery
  • ostatní burgery
  • nemasové burgery
  • bulky – základ burgeru
  • omáčky a originální doplňky
  • hranolky a chuťovky
  • servírování burgerů
  • technické vybavení
  • hamburger tipy a triky
Mohlo by vás zajímat
Čerstvé maso v kuchyňské úpravě
Kuchyňská úprava masa významně šetří práci a čas v kuchyni zákazníka. Výrobní závod na zpracování masa v Kralupech vznikl v roce 2003 s cílem připravovat čerstvé maso přesně podle objednávek zákazníka bez výroby do zásoby. Průvodce přináší přehled základních druhů masa v kuchyňské úpravě a jak si je objednat.
Hovězí maso
Víte, že hovězí maso patří ke zdravému životnímu stylu? Jak se mění barva masa s věkem zvířete? Které hovězí je zadní a které přední? Proč si vybrat na guláš kližku a proč kýtu? Odpovědi nejen na tyto otázky přináší článek Hovězí maso – druhý díl seriálu o mase, hlavním dělení a vhodném použití jednotlivých částí.