300x ve Vaší kuchyni

Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni | ZŠ Václava Havla, Kralupy | Petr Konečný
Mezi naše obchodní zástupce patří i šéfkuchař Petr Konečný. Před třemi lety začal jezdit po školních kuchyních v rondonu, aby přiložil ruku k dílu. Mohl tak ukázat v praxi použití surovin, které dříve popisoval jen teoreticky. Jeho snaha oživit jídelníčky přerostla v projekt Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni.

Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni | ZŠ Václava Havla, Kralupy | Petr Konečný

Jídelny jsou otevřenější trendům

Úspěšný celorepublikový projekt v plné síle si Gastro Team Bidfood otestoval v březnu 2013 v pražské ZŠ Lupáčova. Šéfkuchař Lukáš Uher se tam nyní vrátil k dalšímu společnému vaření. Celkem jídelny navštěvuje sedm šéfkuchařů a stále mají spoustu práce.

Mám radost, že roste počet jídelen, které se zajímají o technologické novinky i polozapomenuté recepty, staré jak lidstvo samo. Dnes už je ten poměr padesát na padesát.

Petr Konečný | šéfkuchař

Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni | ZŠ Václava Havla, Kralupy | Mořská štika kapská

Jubilejní vaření

Třísté vaření proběhlo minulý týden, kdy přišla řada na kralupskou ZŠ Václava Havla. Také Petr Konečný se vrátil na místo, kde s tímto vařením začínal. Společně s teamem kuchařek připravili a vydali přes 350 obědových menu:
Polévka: Drůbeží se slovenskou zavářkou
Oběd: Mořská štika kapská s grilovanou cuketou
a ochuceným bulgurem
Dezert: Krupicové flameri s dýňovým pyré,
medem a ořechy

Mořská štika kapská je díky pevné struktuře masa a krásným bílým svalovým trámcům celosvětově považována za nejlepší z čeledi štikozubců; filety se 100% obsahem masa objednáte v ČR jedině na mujBidfood.cz:
102325 Mořská štika kapská filet s kůží interleaved
102326 Mořská štika kapská filet bez kůže interleaved

 Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni | ZŠ Václava Havla, Kralupy | Petr Konečný

Nejžádanější pokrmy

Menu vymýšlí šéfkuchař na základě požadavků školní jídelny. Nejčastěji chtějí zájemci vyzkoušet:
1. Ryby
2. Noční pečení hovězího masa
3. Netradiční pokrmy – zvěřina

Třetí místo se během tří let proměňuje ve vlnách. Poslední rok patří zvěřině, na kterou se ze čtvrtého místa tlačí netradiční přílohy jako kus-kus nebo bulgur. Kuchaři rádi zařazují také opomíjená, ale přitom populární a levná jídla jako musaku.

Jak akce probíhá, se dočtete v článku Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni a o nočním pečení pojednává Strašák jménem konvektomat

Pozvat kuchaře si můžete přes svého obchodního zástupce nebo e-mail jidelny@bidfood.cz

 Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni | ZŠ Václava Havla, Kralupy | Petr Konečný

Mohlo by vás zajímat
David Wisniowski | Quito | Swissotel
Šéfkuchaři Gastro Teamu Bidfood prezentovali českou kuchyni v hlavních městech Ekvádoru a Albánie. Pro bankety českých velvyslanectví a na menu prestižních hotelů připravili typické české pokrmy.
KU Young Chef 2018
Letní veletrh gastronomických talentů a perspektivních zaměstnavatelů. I tak by se dala popsat soutěž pro absolventy škol, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.