Bezlepkové těstoviny s úsměvem

Risolino | Penne all'arrabbiata
Potravinová intolerence na obilný lepek je dnes velmi rozšířeným jevem. Klade tak nové nároky na stravovací provozy i restaurace. Bidfood nabízí bezlepkovou alternativu k běžným těstovinám – ucelenou řadu rýžových přílohových těstovin a nudlí Risolino, které se nerozváří, nerozpadají a drží tvar.

Risolino | Fusilli con ricotta

Jaké bezlepkové těstoviny si vybrat?

Možností, jak se obejít při výrobě přílohových těstovin bez lepku, je několik od použití klasické pšeničné mouky, která je složitým technologickým procesem lepku zbavena, přes mouku kukuřičnou, rýžovou, až po mouku z luštěnin (čočky nebo hrachu).

Použití bezlepkové obilné (pšeničné) mouky je stále velmi drahé a výsledek stále není stoprocentní. Přes nesporný technologický pokrok se nepodařilo takto vyrobené těstoviny označit za plně kvalitativně srovnatelné s klasickými těstovinami s lepkem. Obilný lepek je navíc, podobně jako tuk u masa, nositelem chuti. Tato vlastnost, odlišná konzistence a problém s udržením tvaru po uvaření jsou největšími překážkami širšího využití bezlepkové obilné mouky při výrobě těstovin.

Risolino | Stelline v tomatové polévceVětšina výrobců proto používá mouku kukuřičnou nebo rýžovou, popřípadě jejich kombinaci. U kukuřice je mírnou nevýhodou hrubá struktura těsta a zásadně odlišná chuť.

Rozhodl jsem se pro těstoviny rýžové, které se mi jeví z hlediska vyváženosti svých užitných vlastností jako nejlepší. Našim zákazníkům nabízíme sortimentní skupinu rýžových těstovin pod značkou Risolino.

Stanislav Kříž | garant nákupu suchého a koloniálního zboží

Rýžové těstoviny Risolino

Risolino | logoTěstoviny Risolino jsou vyráběny z kvalitní mouky z dlouhozrnné bílé rýže a tapiokového škrobu, který pomáhá těstovinám při vaření držet tvar. Škrob nemá vliv na chuť, protože během varného procesu se ho velké množství uvolní do vody. Rýžové těstoviny Risolino (kromě špaget, které tapiokový škrob neobsahují) je dobré po uvaření propláchnout, aby se zabránilo nadměrné lepivosti.

Bidfood distribuuje exkluzivně gastro balení rýžových těstovin Risolino. Aktuálních sortiment krátkých i dlouhých těstovin naleznete na mujBidfood.cz pod značkou Risolino

Risolino – rýžové těstoviny s úsměvem

Na začátku, v roce 2014, byly těstoviny Risolino čistě bílé. Zejména na základě podnětů od zákazníků, se výrobce postupem času rozhodl pro změnu a přešel u krátkých tvarů na žlutou barvu. Postup výroby rýžových těstovin je v podstatě totožný jako u pšeničných těstovin, což s sebou přináší i zákaz použití barviva. Výsledné žluté barvy se tak dosahuje pomocí povoleného koření kurkumy.

Mohlo by vás zajímat
Nové trendy 2019
Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Brownies s malinami – bez lepku | 336172
Připravte hamburger nebo plněnou bagetu, servírujte k snídani chléb a ke kávě zákusky. Prodávejte pečivo. Nic nového? Ovšem bez lepku je to pro stovky tisíc celiaků a alergiků malý zázrak. Navíc mnohem větší skupina lidí vyhledává bezlepkové potraviny jako vítanou změnu.