Eko husy letí

Husy | volný chov
Způsob života zvířete se významně podepisuje na kvalitě masa. Volně pasoucí se husy od maďarského farmáře mají výborné maso a méně podkožního tuku. Buďte o krok před konkurencí. Kvalitní potraviny s jasným původem jsou stále žádanější. Bidfood je u toho a vyhledává to nejlepší za dobrou cenu.

Husy | volný chov

Tradiční chov hus

Bidfood garantuje původ hus z rozlehlých ekologických farem ve východním Maďarsku. Chov a výroba se zde zakládá na tradičních principech zemědělství.

Celý proces od líhně až po mražení zajišťuje rodinná firma soběstačně. Husy se volně pasou na rozlehlých polích a loukách. V jejich potravě se vyskytuje minimum doplňků. Díky dostatku pohybu se husy vyznačují vysokou zmasilostí a menším tukovým krytím. Tím se zásadně liší od průmyslových chovů.

Jan Heřmánek | garant nákupu drůbeže

Čisté zpracování

K vysoké kvalitě přispívá také krátká vzdálenost mezi farmou a porážkou. Tím se pro zvíře minimalizují stresující faktory během přepravy. Při vlastním zpracování v certifikované výrobě se klade důraz na důkladné dočištění pomocí směsi parafínu.

Maďarské ekologické husy z volných chovůV letošní sezóně velkoobchod potravin Bidfood dodává maďarské husy z volných chovů pod vlastní značkou. K dispozici je zboží v kalibrech 3,0 až 5,0 kg. Sortiment doplňují kalibrovaná husí stehna, prsa s kostí a kůží, játra či hřbety na polévku.

Husy | běžný průmyslový chov

Pozor na staré nebo tučné husy

Vzhledem k letošnímu snížení cen se výrobci zbavují loňských kusů. Jejich maso je houževnatější a pečení náročnější.

V běžných chovech se pěstují husy především pro jejich játra. Tyto husy mají v klecích minimum pohybu a dostávají nadbytek potravy, aby jejich játra byla větší. Zároveň však mají více podkožního tuku a příliš tučné maso.

Mohlo by vás zajímat
Drůbež Dýšina | drůbeží šunky
Bidfood v Dýšině u Plzně úspěšně rozjel uzenářskou výrobu. Nyní zde udí šest druhů drůbežích šunek pod značkou Drůbež Dýšina. Šunky z kuřecích a krůtích prsou se vyrábí ve třech kvalitativních třídách s 62%, 73% a 94% masa. Všechny skvěle chutnají a neobsahují glutamát, lepek ani jiné alergeny.
Bio hovězí maso z rakouských pastvin
Dva týdny zralé bio hovězí maso pochází ze simentálského skotu, který se pase a živí výhradně přirozenými krmivy bez genetické modifikace. Kvalitu masa umocňuje také bezstresové prostředí na rakouských certifikovaných farmách.