Bronz z olympiády IKA pro Gastro Team Bidfood

24. IKA kuchařská olympiáda | 2016 Erfurt
Gastro Team Bidfood si přiváží bronzové medaile z IKA kuchařské olympiády v kategorii veřejné stravování. Nejvýznamnější soutěžní akce v oboru se koná jednou za 4 roky již od roku 1900. Úspěchem je také skutečnost, že Marek Svoboda, vedoucí Bidfood Gastrostudia, se podruhé za sebou stal komisařem.

Do německého Erfurtu se sjelo přes 2000 kuchařů z více než 50 zemí světa na 24. IKA kuchařskou olympiádu. V 18 prosklených kuchyních připravili na 7000 menu, čímž erfurtské výstaviště proměnili od 22. do 25. října v největší restauraci na světě. Počet návštěvníků jistě překoná 24 000 návštěvníků minulého ročníku.

Týmy v kategorii veřejného stravování měli za úkol připravit typické národní menu s 10 chody pro 150 hostů. Součástí hodnocení jsou vedle chuti také prezentace nebo nutriční hodnota. Týmy musí výborně zvládnout i přípravu včetně kalkulace, objednání zboží, vytvoření receptů a jídelních lístků. Bodový zisk Gastro Teamu Bidfood vystačil na bronz. Na olympiádě jej zastupovali Jan Heřmánek, Radek Kotlán, Roman Sejval a Lukáš Uher za podpory Víta Pichlíka.

Výjimečná skutečnost je, že Marek Svoboda, vedoucí Bidfood Gastrostudia, se podruhé za sebou stal komisařem. Letos hodnotí juniorské národní týmy – teplou kuchyni.

Galerie: 
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood | Celerovo-jablečný, čočkový a květákový salát, čerstvá zelenina, hořčicový, medový a jogurtový dressing, pivní tyčinky s kmínem, chléb
IKA | Gastro Team Bidfood | Celerovo-jablečný, čočkový a květákový salát, čerstvá zelenina
IKA | Gastro Team Bidfood | Bramborová polévka s houbami a chlebovými krutony
IKA | Gastro Team Bidfood | Pečená kachní prsa a vykostěné kachní stehno s jablkem a tymiánovou omáčkou, pečená dýně s dýňovým pyré, bramborové knedlíky s bylinkovou strouhankou
IKA | Gastro Team Bidfood | Dušená kýta z jelena siky s brusinkami a červeným vínem, černý kořen se slaninou, knedlíky
IKA | Gastro Team Bidfood | Smažené tofu, červená řepa, pyré z bílých fazolí a ječné rizoto
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | jury Marek Svoboda
Mohlo by vás zajímat
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR v Lucembursku 2018
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR získal zlatou medaili za tříchodové menu a stříbrnou za kuchařské a cukrářské umění – celkově se umístili na 8. místě. Vojtěch Petržela v carvingu porazil slavné asijské mistry a zvítězil! InterGast Culinary Team se v regionálních týmech umístil na 4. místě.
David Wisniowski | Quito | Swissotel
Šéfkuchaři Gastro Teamu Bidfood prezentovali českou kuchyni v hlavních městech Ekvádoru a Albánie. Pro bankety českých velvyslanectví a na menu prestižních hotelů připravili typické české pokrmy.