Bronz z olympiády IKA pro Gastro Team Bidfood

24. IKA kuchařská olympiáda | 2016 Erfurt
Gastro Team Bidfood si přiváží bronzové medaile z IKA kuchařské olympiády v kategorii veřejné stravování. Nejvýznamnější soutěžní akce v oboru se koná jednou za 4 roky již od roku 1900. Úspěchem je také skutečnost, že Marek Svoboda, vedoucí Bidfood Gastrostudia, se podruhé za sebou stal komisařem.

Do německého Erfurtu se sjelo přes 2000 kuchařů z více než 50 zemí světa na 24. IKA kuchařskou olympiádu. V 18 prosklených kuchyních připravili na 7000 menu, čímž erfurtské výstaviště proměnili od 22. do 25. října v největší restauraci na světě. Počet návštěvníků jistě překoná 24 000 návštěvníků minulého ročníku.

Týmy v kategorii veřejného stravování měli za úkol připravit typické národní menu s 10 chody pro 150 hostů. Součástí hodnocení jsou vedle chuti také prezentace nebo nutriční hodnota. Týmy musí výborně zvládnout i přípravu včetně kalkulace, objednání zboží, vytvoření receptů a jídelních lístků. Bodový zisk Gastro Teamu Bidfood vystačil na bronz. Na olympiádě jej zastupovali Jan Heřmánek, Radek Kotlán, Roman Sejval a Lukáš Uher za podpory Víta Pichlíka.

Výjimečná skutečnost je, že Marek Svoboda, vedoucí Bidfood Gastrostudia, se podruhé za sebou stal komisařem. Letos hodnotí juniorské národní týmy – teplou kuchyni.

Galerie: 
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood | Celerovo-jablečný, čočkový a květákový salát, čerstvá zelenina, hořčicový, medový a jogurtový dressing, pivní tyčinky s kmínem, chléb
IKA | Gastro Team Bidfood | Celerovo-jablečný, čočkový a květákový salát, čerstvá zelenina
IKA | Gastro Team Bidfood | Bramborová polévka s houbami a chlebovými krutony
IKA | Gastro Team Bidfood | Pečená kachní prsa a vykostěné kachní stehno s jablkem a tymiánovou omáčkou, pečená dýně s dýňovým pyré, bramborové knedlíky s bylinkovou strouhankou
IKA | Gastro Team Bidfood | Dušená kýta z jelena siky s brusinkami a červeným vínem, černý kořen se slaninou, knedlíky
IKA | Gastro Team Bidfood | Smažené tofu, červená řepa, pyré z bílých fazolí a ječné rizoto
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | Gastro Team Bidfood
IKA | jury Marek Svoboda
Mohlo by vás zajímat
Nové trendy 2019
Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Rekordních 125 soutěžících z více než čtyřiceti tuzemských i zahraničních škol bojovalo na brněnském výstavišti o zlaté medaile v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender.