Häagen-Dazs Belgian Chocolate bodoval v laboratoři i u spotřebitelů

Nejnovější test čokoládových zmrzlin provedl Blesk. Na druhém místě z deseti testovaných se umístil Häagen-Dazs Belgian Chocolate z řady Chocolates, který Bidfood exkluzivně distribuuje. Podle laboratoře dopadl nejlépe. U spotřebitelů získal třetí nejlepší průměrnou známku.
Část testu, který Blesk vydal 20. července 2018, je dostupná na www.blesk.cz

Laboratorní analýza

Häagen-Dazs | Chocolates | Belgian Chocolate

Häagen-Dazs Belgian Chocolate exceloval v laboratoři. Společně s celkovým vítězem testu dostali 1 jako ve škole, zatímco nejhorší udělenou známkou byla 4.

Nejčokoládovější zmrzlina

V laboratoři měřili obsah tukuprosté kakaové sušiny, které naměřili od 2,3% do 5,8%. Nejvyšším podílem kakaa se pyšní právě Häagen-Dazs Belgian Chocolate.

Nejsmetanovější zmrzlina

Häagen-Dazs obsahuje nejvyšší podíl mléčného tuku (17,8%) z testovaných zmrzlin. Smetanová čokoládová zmrzlina Häagen-Dazs paradoxně obsahuje kromě mléčného i rostlinný tuk, protože kakao jako základ čokolády tvoří vedle sušiny i kakaové máslo.

Belgická čokoláda

Minimální nášleh

Udávaný objem zmrzliny nevypovídá nic o hmotnosti zmrzliny. Nejnižší nášleh má Häagen-Dazs z 435 g na 500 ml, což odpovídá zhruba 20%. Nejhorší výsledek 150% má konkurenční zmrzlina, kdy z 813 g vznikly 2 litry.

Minimum přídatných látek

Zatímco Häagen-Dazs Belgian Chocolate si vystačí pouze se sójovým lecitinem, který se běžně používá při výrobě čokolády, aby se spojily nesmísitelné látky jako např. voda s tukem. Konkurenční zmrzliny měli až pět přídatných látek.

Zmrzliny Häagen-Dazs můžete objednávat na mujBidfood.cz nebo přímo testovaný druh z řady Chocolates:
519517 Belgian Chocolate

Senzorický test

Dvanáct laických hodnotitelů ochutnávalo zmrzliny a známkovalo chuť. Zde se Häagen-Dazs propadl na třetí místo s průměrnou známkou 2,1. Podle spotřebitelů se zmrzlina "příjemně rozpouštěla v ústech", byla "výrazná", měla velmi příjemnou vůni a obsahovala "velké množství drobných čokoládových kousků". Nejlepší průměr u konkurenčních zmrzlin byl 1,4 a nejhorší 3,8.

Povinné údaje

Testující upozorňují také na absenci povinných informací na obalech, čímž matou spotřebitele při výběru. Někteří výrobci neuvádí gramáž nebo skupinu zmrzlin, konkrétně mražený krém s rostlinným tukem.

Mohlo by vás zajímat
Pegas | InJoy Coconut a Nuts
Smetanovým zmrzlinám Pegas Premium v křupavé čokoládě nebo oplatkovém kornoutu tradičně nikdo neodolá. Ovšem letos se pokušení násobí s novou dvojicí zmrzlin Pegas InJoy – stále měkce vláčné čokoládové polevy skrývají lahodnou kokosovou nebo lískooříškovou zmrzlinu. Chybět nesmí ani retro zmrzliny Pikao, Piknik či Hořická trubička se zmrzlinou.
La Panna zmrzlina | prodejní místo
Zmrzlinu nejlépe prodává sluníčko, ale úplně sama se neprodá. Je potřeba jí pomoci. Prodeje zmrzliny významně zvýší zdálky viditelné prodejní místo, menu s cenami, plný mrazicí box či atraktivní vzhled kopečkových zmrzlin ve výdejníku. Vedle spolehlivé a kvalitní distribuce zmrzlin Vám proto nabízíme také reklamní materiály a praxí prověřené tipy, jak si jednoduše zvýšíte zisk z prodeje zmrzlin.