Moravská vína | Víno z Kobylí

Víno z Kobylí
Vinařství Víno z Kobylí se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti jihovýchodní Moravy. Vinná réva se na území Kobylí pěstuje již osm set let. Už tehdy se teplomilné rostlině dařilo na zdejších slunných stráních obrácených k jihovýchodu a jihozápadu.

Víno z Kobylí | logoNa současné ploše 152 ha jsou pěstovány nejtradičnější odrůdy jako např. Frankovka, Tramín, Veltlínské zelené, Müller Thurgau, Ryzlink rýnský i vlašský a další. Bidfood z široké nabídky přináší přívlastková vína z řady Osm století a pětilitrové bag in boxy s kvalitními víny z vinic nacházejících se přímo v Kobylí.

Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou Víno z Kobylí

Tramín červený, Pozdní sběr | 733201

Tramín červený, Pozdní sběr

733201

Barva je žlutá s měděnými odlesky. Vůně odkazuje k typickým odrůdovým tónům bílých růží. V chuti pak vyznívá tropické ovoce s dominantním tónem čerstvé pomerančové kůry. Víno je plné a extraktivní.

Ideálně doplní pokrmy thajské kuchyně, zvěřinové teriny a zrající sýry.

Odrůda: Tramín červený | Vinařská oblast: Morava, Kobylí
| Obsah alkoholu: 14% | Teplota podávání: 8 – 10°C

Muškát moravský, Kabinet | 733202

Muškát moravský, Kabinet        

733202

Barva je světle žlutá. Vůně muškátová s jemnými ovocnými tóny. Chuť je polosuchá, plně muškátová, s příjemnou kyselinkou a dlouhou dochutí.

Doporučujeme podávat k delikátním paštikám, čerstvým sýrům a gratinovaným jídlům s jemným bešamelem.

Odrůda: Muškát moravský | Vinařská oblast: Morava, Žleby
| Obsah alkoholu: 12% | Teplota podávání: 8 – 10°C

Ryzlink vlašský, Pozdní sběr | 733203

Ryzlink vlašský, Pozdní sběr

733203

Barva je světle žlutá, jiskrná. Vůně je široká, květinově ovocná. Chuť je polosuchá, plná, ovocitá s jemnou kyselinkou a s dlouhou jemně nasládlou dochutí.

Doporučujeme k drůbežímu i lehčím úpravám vepřového masa a čerstvým sýrům.

Odrůda: Ryzlink vlašský | Vinařská oblast: Morava, Kobylí
| Obsah alkoholu: 12% | Teplota podávání: 8 – 10°C

Müller Thurgau BIB | 733101

Müller Thurgau BIB

733101

Barva je světle zelenožlutá. Vůně ovocná s muškátovými podtóny. Chuť je harmonická s jemnou kyselinkou a ovocně-muškátovou dochutí.

Doporučujeme podávat k pokrmům ze světlých mas, k osvěžujícím salátům, a rizotům.

Odrůda: Müller Thurgau | Vinařská oblast: Morava, Kobylí
| Obsah alkoholu: 12,5% | Teplota podávání: 8 – 10°C

Frankovka, Pozdní sběr | 733301

Frankovka, Pozdní sběr

733301

Barva je rubínově červená. Vůně je široká, ovocná s nádechem višňového likéru. Chuť suchá, velmi plná, extraktivní, s tóny lesního ovoce a kompotovaných višní. V dlouhé dochuti jsou nasládlé, sametově hebké třísloviny. Víno leželo v dubovém sudu.

Doporučujeme podávat ke zvěřině, hovězí pečeni a všem tmavým a sytým masům.

Odrůda: Frankovka | Vinařská oblast: Morava, Kobylí
| Obsah alkoholu: 13% | Teplota podávání: 16 – 18°C

Rulandské modré, Výběr z hroznů | 733302

Rulandské modré, Výběr z hroznů

733302

Barva temně granátová. Vůně s výraznými tóny drobných červených plodů. Chuť suchá, elegantní, měkce sametová s velmi jemnou kyselinou a příjemnou tříslovinou. Víno zrálo v dubovém sudu.

Doporučujeme podávat k telecímu a vepřovému masu, tuňákovému steaku a středně vyzrálým sýrům.

Odrůda: Rulandské modré | Vinařská oblast: Morava, Kobylí
Obsah alkoholu: 13% | Teplota podávání: 16 – 18°C

Modrý Portugal BIB | 733102

Modrý Portugal BIB

733102

Barva je tmavě granátově červená, aroma příjemně ovocné. Chuť je ovocná, s jemnou tříslovinou a pikantní dochutí.

Doporučujeme podávat k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným biftekům a středně vyzrálým sýrům.

Odrůda: Modrý Portugal | Vinařská oblast: Morava, Kobylí
| Obsah alkoholu: 12,5% | Teplota podávání: 16 – 18°C

Mohlo by vás zajímat
SAICAF | pravá italská káva
Když italský právník Beniamino Cipparoli otevíral svou kavárnu v jihoitalském městě Bari, nebyl spokojen s kávou, která byla tehdy k dostání. Proto si připravil kávovou směs sám. Tak se v roce 1932 začala psát historie dnešní moderní společnosti SAICAF.
Norimberský vánočním trh a svařené víno Gerstacker
Vánoce – vánoční trhy – Norimberk – svařené víno! Jedním ze symbolů adventu je svařené víno. A o tom s proslulým Jezulátkem z norimberského vinařství Gerstacker to platí dvojnásob. Poprvé se svařené víno na norimberském vánočním trhu objevilo v roce 1855.