27. 10. 2021
Dvoumetrový halibut z Norského moře
Halibut atlantický patří k nejchutnějším rybám. V kuchyni hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně si oblíbili jeho pevné, přiměřeně tučné, bílé maso natolik, až si objednali extra úlovek. Z hlubin Norského moře jim tak Fresh Fish Service dovezl jedince se 115 kg.
Halibut atlantický (Hippoglossus hippoglossus) se běžně prodává ve váhovém rozmezí 5 až 20 kg. Filety se obvykle řežou z mnohem větších ryb. Halibut atlantický je totiž největším zástupcem platýsovitých ryb. Je dravou rybou žijící v hloubkách 20 až 300 m. Úlovek mířící z Norského moře do Krkonoš měřil 195 cm a vážil 115 kg.
Kontakty na prodejce naleznete na stránce:
Stránka je dostupná také na adrese: