Master class asijské kuchyně v podání Darena Liew
Vyhlášený šéfkuchař Daren Liew ohromil svým devítichodovým menu všechny účastníky prvního červnového workshopu, který se konal v Bidfood Gastrostudiu. „Základem asijské kuchyně je marinování,“ kladl všem na srdce ambasador značky Lee Kum Kee.
„Ideální je nechat marinovat maso přes noc, aby do sebe natáhlo co nejvíce chuti,“ vysvětloval šéfkuchař, který nedávno v Londýně u slavného obchodního centra Harrods otevřel novou restauraci Nanyang Blossom.
Úcta k surovinám a nic složitého
Ačkoliv pověst předchází Darena Liew a jím připravené pokrmy jsou vyladěné ve všech ohledech, nic komplikovaného v jejich přípravě nehledejte. „Jednoduchost jídla je znakem skvělého kuchaře,“ je motto, kterého se drží. Takže v čem je ono tajemství? „Aby pokrm získal originální a opravdovou chuť, je zapotřebí velké zručnosti a úcty k surovinám,“ vysvětluje a doplňuje: „A přesně to je základem klasické kantonské kuchyně.“
Přestože Daren Liew respektuje klasické kuchařské techniky, nebojí se ani moderních trendů. Takže v jeho degustačním menu nechyběl burger nebo burrito. Úspěch slavilo ovšem i jeho hovězí s chilli omáčkou nebo netradiční předkrm v podobě křupavých umami hub.
V každém jídle do pěti chutí
Sledovat tohoto vyhlášeného šéfkuchaře při práci je radost. Je znát, že vaří s láskou. Tu mu předal jeho otec. Právě on nejvíce ovlivnil styl vaření Darena Liew. Vždy totiž používal jen ty nejčerstvější a nejjednodušší suroviny v co nejčistším provedení. Jeho jídla měla vždy maximálně pět chutí. A přesně z toho vycházejí i receptury jeho syna.
Michelinská hvězda pro Duddell's
Daren Liew zahájil svoji kariéru před více než 20 lety v Malajsii. Další zkušenosti pak sbíral v singapurské pobočce hotelu Mandarin Oriental. Následně zamířil na Britské ostrovy, kde působí dodnes. Jeho největším úspěchem je otevření první zahraniční pobočky hongkongské restaurace Duddell's, která se může pyšnit michelinskou hvězdou.
Přehled aktuálních kurzů v Gastrostudiu Bidfood a možnost přihlásit se k odběru upozornění na nově vypsané kurzy: