Vánoční menu Juniorského národního týmu AKC ČR na světové výstavě
Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyslala do Dubaje na Expo 2020 Juniorský národní tým. Jeho členové se budou po měsíci střídat v restauraci českého pavilonu. V prosinci návštěvníkům naservírují speciální vánoční menu reprezentující rozmanitost české kuchyně.
Všeobecná světová výstava Expo 2020 se koná od 1. října 2021 do 31. března 2022 ve Spojených arabských emirátech mezi Dubají a Abu Dhabi. Český pavilon za první dva měsíce přivítal téměř 200 000 hostů včetně řady významných osobností.
Součástí pavilonu je restaurace, kde se po měsíci střídají členové Juniorského národního týmu AKC ČR. Jeho kapitán Lukáš Uher spolu s kolegy v prosinci návštěvníkům servírují speciální vánoční menu využívající tradičních národních surovin: pstruh jako předkrm; kachna coby hlavní chod často připravovaný k božíhodovému obědu; dezert v podobě šulánků neboli škubánků. Menu má hostům ukázat variabilitu a chutě české kuchyně.
S Asociací kuchařů a cukrářů ČR spolupracuje Bidfood od roku 1999 a od roku 2013 je jejím generálním partnerem. Společný mají zájem o podporu, vzdělávání a zvyšování prestiže kuchařů a cukrářů v Česku.
Bidfood je současně generálním partnerem Juniorského národního týmu AKC ČR, který vedle podpory také vede.