Základem je dobrá mouka – Pivetti

Pivetti | logo
Mouky od Molini Pivetti na pizzu, těstoviny či italský chléb dováží Bidfood přímo z Itálie již druhý rokem. Mouky Pivetti tehdy obstály v pečlivém testu mouk v konkurenci výrobků od sedmi firem a zájem zákazníků správnost volby potvrzuje.

Pivetti | Bidfood Expo 2016

Molini Pivetti

Historie rodinné firmy Molini Pivetti sahá až do roku 1895, kdy Valente Pivetti postavil svůj první parní mlýn na mletí mouky. Motto společnosti z provincie Ferrara v regionu Emilia-Romagna zní "Stabilní vysoká kvalita a ekologický produkt".

Obilí pro mouky Pivetti se pěstuje pouze ve vybraných oblastech provincií Modena, Ferrara a Bologna, které jsou známé výrobou nejkvalitnější měkké pšenice. Jako jediná italská firma má Molini Pivetti mezinárodní certifikaci CSQA kontrolující celý proces od sklizně na poli po zpracování obilí ve mlýně a zaručující 100% italské pšenice z regionu Emilia-Romagna. Výsledná těsta se snadno zpracovávají, jsou vláčná a elastická.

Aktuální sortiment najdete na portálu mujBidfood.cz pod značkou Pivetti
nebo v kategorii Koloniál suchý | Cukr, mouka, sůl | Mouka

Pivetti | mouka na pizzu Mimosa | 338010, 338019

Mouky na pizzu

Mimosa, W 290 – 320

Mouka ideální pro střední až dlouhou dobu kynutí (8 – 12 hodin v místnosti, max. 48 hodin v lednici). Vhodná na křupavou pizzu a focacciu pro přímé i nepřímé použití s ​​delší dobou kynutí a nutností nechat těsto odležet.

Margherita, W 190 – 210

Mouka je určena pro rychlejší kynutí (2 – 5 hodin v místnosti, max. 24 hodin v lednici) a okamžité použití těsta. Ideální na tradiční pizzu (tzv. Pizza al Taglio – pizza na plechu) a focacciu s rychlým procesem kvašení.

Pivetti | mouka na pečivo Oro | 338008

Mouka na pečivo

Oro, W 210 – 230

Mouka ideální pro krátkou až střední dobu kynutí. Vhodná pro pečení italského chleba, pečiva, koláčů, grissini, pizzy a focaccia.

Chopinův alveograf

Klasifikace pšeničné mouky – W index

Pro určení síly mouky se využívá Chopinův alveograf vynalezený roku 1921 Marcelem Chopinen. Alveograf měří flexibilitu těsta nafukováním bubliny z tenké vrstvy těsta, dokud bublina nepraskne. Výsledné hodnoty indexu W ukazují sílu mouky a tím vhodnost pro různá použití. Obecně, čím delší doba kynutí, tím vyšší W index mouky:

W 90 až 160: slabé mouky s nízkým obsahem proteinů jsou vhodné např. pro výrobu sušenek

W 160 až 250: střední mouky se hodí na pizzu, pečivo nebo focacciu

W 250 a více: silné mouky

Pivetti | mouka semolinová Rimacinata | 338002, 338012

Mouky na těstoviny

Rosa

Ideální na výrobu tradičních čerstvých těstovin. Stačí přidat jen vejce a vodu. Mouka je navržena tak, aby se s ní dalo pracovat ručně i strojně. Přidáním žloutků získá směs krásnou zlatožlutou barvu. Vhodná i na dvojité vaření těstovin.

Rimacinata

Dvakrát mletá semolinová mouka. Mouka pro přípravu domácích těstovin.

Mohlo by vás zajímat
SAICAF | pravá italská káva
Když italský právník Beniamino Cipparoli otevíral svou kavárnu v jihoitalském městě Bari, nebyl spokojen s kávou, která byla tehdy k dostání. Proto si připravil kávovou směs sám. Tak se v roce 1932 začala psát historie dnešní moderní společnosti SAICAF.
Coronet | ovocné kompoty
Jaké odrůdy ovoce nebo kvalitativní třídy se ukrývají za plechem konzerv Coronet? Jaké to přináší kuchařům a cukrářům výhody? Konzervované ovoce Coronet patří díky výborným vlastnostem a chuti mezi to nejlepší, co lze dnes na gastronomickém trhu koupit.