Novinky

Hummus, pochoutka z východního středomoří, je oblíbený nejen v arabských zemích, Řecku a Španělsku, ale také v USA či Velké Británii. V posledních letech se stále častěji objevuje i v českém jídelníčku. Vyniká výjimečnými výživovými hodnotami a širokými možnostmi ve studené i teplé kuchyni. Servírovat lze jako hlavní chod, přílohu nebo dip.
Bidfood vyrábí nejen pod vlastními značkami, ale také pod těmi privátními pro významné zákazníky. Díky Lidlu se dostanou knedlíky s uzeným masem na Britské ostrovy a smažený sýr do Německa či USA. Zmrazená česká jídla z Opavy si nachází své zákazníky v Rakousku, Řecku a v řadě dalších evropských zemí.
Již pět let patří mezi společnosti skupiny Bidfood CZ a SK také Mrazírny Plzeň-Dýšina. Díky skvělé přátelské spolupráci se zde významně rozrostla výroba. Úspěchy slaví nová uzenářská značka Bravur i vysoce kvalitní drůbeží výrobky a masové speciality DD. Sbližování společností vyvrcholilo změnou názvu na Bidfood Dýšina.
I když pandemie značně omezila fungování restaurací, stále existuje celá řada podniků, které stojí za návštěvu. Tipy na sto nej přináší kniha Nejlepší restaurace 2022 nakladatelství TopLife Czech. Tradičním partnerem průvodce je společnost Bidfood.
Pečeně marinovaná v medu, vepřové paličky nebo žebra v BBQ marinádě usnadní a zrychlí práci v kuchyni. Každý kuchař docílí stejně skvělého výsledku, protože u mas Tender Pork je vždy zaručena skvělá chuť, křehkost a šťavnatost.
Tam v malé vesničce Hlinná v malebném Českém středohoří, kde ovce dávají dobrou noc, se nachází ráj. Místo zaslíbené voňavým pršutům, exkluzivním klobásám a salámům. Mistrovské řemeslo, rodinná tradice a příběh hledání cesty zpět ke kořenům jsou stejně dechberoucí jako zdejší speciality. „Jednou možná už nebudeme jediná pršutérie v Česku, ale budeme tou nejlepší,“ věří Vlastimil Chovaneček ml.
Halibut atlantický patří k nejchutnějším rybám. V kuchyni hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně si oblíbili jeho pevné, přiměřeně tučné, bílé maso natolik, až si objednali extra úlovek. Z hlubin Norského moře jim tak Fresh Fish Service dovezl jedince se 115 kg.
Boom zájmu o zdravější potraviny dal vzniknout novince značky Gurmet společnosti Bidfood. Celý rok specialisté na maso a výživu neúnavně hledali ideální složení výrobku, až našli to nejlepší a vznikl MaZel, vyvážená směs mletého masa a zeleniny. Výjimečnost výrobku potvrdila i Potravinářská komora prestižním oceněním.
Cenová dostupnost, účinné složení a co nejnižší zátěž životního prostředí jsou tři hlavní vlastnosti produktů Vik. Český výrobce čisticích prostředků Vik si zakládá nejen na vysoké biologické rozložitelnosti svých produktů, ale šetrně k přírodě se i chová.
Do robotického ukládání balení do kartonů a automatického skládání krabic na palety investoval Bidfood Opava 40 milionů Kč. Velmi se tím ulehčilo, zrychlilo i zkvalitnilo balení zmrzlin Prima, zmrazených jídel a zelenin Nowaco.