Novinky

Sychravý podzim, advent či zima na horách mají společný symbol: "svařák". Zvolit můžete svařené víno Coronet z Moravy nebo to s Jezulátkem z norimberského vinařství Gerstacker. Překvapivě dobrý je horký vinný italský aperitiv Ciao Spritz. Přiostřit lze také mošt či sirup Kitl.
Nový spotřební koš pro školní jídelny, jenž by měl vstoupit v platnost 1. ledna 2025, budí obavy. I proto Praha 2 požádala šéfkuchaře Marka Svobodu z Bidfoodu o pomoc a přípravu semináře pro kuchařky svých jídelen ze základních a mateřských škol.
118 receptů od 15 šéfkuchařů. Přesně to najdete v nové kuchařce Marka Svobody. „Jsou v ní jídla ode mě i od lidí, které profesně uznávám,“ říká autor ke své prvotině. Vedle jeho receptů tam jsou pokrmy od Marka Fichtnera, Jana Punčocháře, Filipa Sajlera či Davida Kaliny.
To bylo jedním z témat kongresu Světové asociace kuchařských společností (WACS), který se konal na konci října v Singapuru. „Lidé chybí v provozech všude. Buď do oboru přilákáme mladou generaci, nebo kuchyně ovládnou roboti,“ říká šéfkuchař Marek Svoboda.
Po třech letech od úspěchu mletého masa se zeleninou „MaZel“ získal ocenění INovace od Potravinářské komory ČR další výrobek Gurmet: „Mletý mix s okarou“. Směs vepřového, hovězího a sóji již vyhledávají příznivci zdravějších a udržitelnějších výrobků či školní jídelny.
Povodeň zasáhla do života mnoha našich kolegů. Na transparentním účtu na pomoc zaměstnancům v těžké situaci se shromáždilo 560 finančních darů. Bidfood vybranou sumu zdvojnásobil, celková částka dosáhla 6 130 000 Kč. Nyní pomoc odchází na bankovní účty 54 zaměstnanců.
Každoroční konference Bidcorp přináší jedinečnou příležitost pro výměnu nápadů a navazování kontaktů mezi společnostmi Bidfood z celého světa. Letošní setkání ve vietnamském Danangu přineslo české výpravě nejen bohatou inspiraci, ale také příležitost sdílet své úspěchy a zkušenosti.
Bidfood od 5. do 7. listopadu rozveze kamkoliv po celé ČR svěží Svatomartinská vína, aby se mohla výjimečně již 8. listopadu slavnostně otevřít. Označení Svatomartinské mohou získat jen suchá vína několika odrůd za splnění řady kritérií. Letos Bidfood nabídne Svatomartinské z Vinařství Vajbar a od vinařů ze ZD Němčičky.
V rodinné udírně Trnečka Smoked Fish se zastavil čas. Každému rybímu filetu se dostává tolik péče a času, kolik potřebuje. Není proto divu, že všechny uzené ryby, které malá rodinná firma přihlásila do Great Taste Awards, získaly ocenění. Nabídněte prémiového uzeného lososa, tuňáka nebo krevety svým hostům i u vás.
Po nedělní povodňové vlně, která zasáhla opavskou distribuci i výrobu, usilovně pracujeme na zajištění náhradní distribuce ze sousedních dep, obnově distribuce a výroby. Městem se prohnalo 15. září více vody než v roce 1997. Plná obnova distribuce i výroby v Opavě se zdařila již během 2 týdnů!