Novinky

Vánoce – vánoční trhy – Norimberk – svařené víno! Jedním ze symbolů adventu je svařené víno. A o tom s proslulým Jezulátkem z norimberského vinařství Gerstacker to platí dvojnásob. Poprvé se svařené víno na norimberském vánočním trhu objevilo v roce 1855.
Speciální auta Fresh Fish Service nabízí k prodeji čerstvé ryby přímo před restauracemi. Zákazníci si mohou zboží nejprve prohlédnout, což u čerstvých ryb oceňují. S prodejci se lze domluvit také na objednání výjimečných ryb, třeba celého mečouna nebo tuňáka.
Nejlepší způsob uchování čerstvých těstovin je jejich šetrné zmrazení. Díky tomu lze kdykoliv odebrat přesné množství a vyvarovat se tak vzniku zbytků. Koncept IQF čerstvých těstovin představil zákazníkům a obchodním zástupcům Bidfood šéfkuchař Davide Lippi Bruni z italské rodinné firmy Surgital.
2. ročník soutěže pro mladé talentované absolventy gastronomických a hotelových škol ovládla Kateřina Hubáčková. Ovšem výhrou byla pro všech 24 soutěžících samotná účast. Získali cenné zkušenosti a dostali příležitost k nastartování úspěšné kariéry v gastronomii.
Společnost Uzeniny Příbram podporuje české chovy a spolupracuje především s lokálními farmáři. Klade velký důraz na splnění principů welfare. Díky sofistikovanému procesu od porážky po výrobu uzenin garantuje český původ a prvotřídní kvalitu výrobků se značkou Příbramská uzenina.
Tradice pěstování vinné révy na Sicílii sahá až do období antiky. Sopečné podloží propůjčuje sicilským vínům nezaměnitelný charakter. Společně s členitostí a kopcovitostí ostrova to příznivě ovlivňuje kvalitu zdejších vín.
Je libo předkrm z lišek či hustá hříbková polévka? Nechoďte do lesa, nechte si houby přivézt. Objednejte si pravé hřiby, lišky nebo podzimní směs vybíravého šumavského houbaře. Za dva dny máte na stole bedničku čerstvě nasbíraných a očištěných hub.
Uzené makrely Nowaco nejsou žádné čudly. V chladných irských vodách dorostly do ideální váhy a získaly tak dostatek tuku potřebného k perfektnímu vyuzení. Díky němu se maso máslové konzistence doslova rozpadá na jazyku. Již s prvním soustem se rozvíjí plná chuť uzené makrely.
Oblíbenost původních výrobků od regionálních řezníků a uzenářů roste. I proto Bidfood rozvíjí spolupráci také s menšími rodinnými firmami. Jejich uzeniny distribuuje po celé ČR pod společnou značkou Farma Jeníkov.
Víte, že se cibule sklízí pomocí speciálních zemědělských strojů? A jak se dále zpracovává?