Novinky

Pršuto divočák karé je výsledkem úzké spolupráce Pršutérie Chovaneček a Bidfoodu, respektive zvěřiny Petron. Výrobek nyní zvítězil v soutěži Regionální potravina Ústeckého kraje.
Je libo předkrm z lišek či hustá hříbková polévka? Nechoďte do lesa, nechte si houby přivézt. Objednejte si pravé hřiby, lišky nebo podzimní směs vybíravého šumavského houbaře. Za dva dny máte na stole bedničku čerstvě nasbíraných a očištěných hub.
Nemleté rybí prsty z aljašské tresky se vrací. S nimi přichází do obchodů filety z tresky obalené v nejrůznějších křupavých panádách, třeba preclíkové strouhance nebo bramborovém těstíčku. Samozřejmostí je rychlá příprava i MSC certifikace.
Přestože klasický slunečnicový olej není vhodný na smažení a fritování, české domácnosti ho tak většinou používají. Existuje však i slunečnicový HOSO olej Coronet Exclusive s bodem zakouření až 230 °C, který se výborně uplatní i na smažení a lehké fritování.
Masová pomazánka – rillet – je vítanou pochoutkou podávanou nejčastěji s bílým pečivem nebo toustem. Kachní rillet připravený podle rodinné receptury v belgickém městě Ypry se hodí na rauty, jako předkrm či lahůdka k pivu.
Horké letní dny budou rázem snesitelnější s ledovou tříští Mrož. Chutě a barvy se dají libovolně kombinovat. Populární příchutě tříští doplňuje exkluzivní pomeranč od jablonecké firmy Kitl.
Bidfood se svou strategií udržitelnosti produkce potravin se připojuje ke snahám o zlepšení životních podmínek chovaných zvířat. Cílem je nejpozději ke konci roku 2026 ukončit nákup a prodej vajec pocházejících z klecových chovů.
Bidfood otevírá nový cross-dock v Plané u Českých Budějovic. V červnu se zde při náročném dokončování stavby potkávalo i přes 40 pracovníků z osmi různých firem. Tzv. průtokový sklad zrychlí distribuci produktů k zákazníkům.
Převratná novinka – hovězí guláš sous-vide Banquet – zcela mění možnosti přípravy gulášů. Pomalu tažený hovězí krk s omáčkou stačí jen ohřát. Přitom maso je dokonale měkké. Případným doplněním dalších ingrediencí lze vytvořit vlastní originální varianty gulášů.
Nanuky a dřeně Mrož obsahují oproti ostatním zmrzlinám extrémně vysoký podíl ovoce. Díky tomu se obejdou bez aromat a barviv. Mezi další suroviny patří smetana a tvaroh. Pro svou přírodní vyváženou chuť se stal tradiční Mrož jedním z nejoblíbenějších nanuků. Letos přichází dvě ovocné novinky – Smoothie jahoda a mango.