Novinky

Tomáš Krátký, ambasador zvěřiny Petron, kuchař – umělec, člen klubu Chef des Chefs, žák Paula Bocuse. Vaření je jeho vášní a věnuje se jí celý život. Zvěřina podle něj patří do každého menu – jarního, letního, podzimního, zimního – a především je ozdobou denního menu. A proč si vybral značku Petron?
Úspory ano, ale nesmí být na úkor kvality surovin a výsledných pokrmů. Tepelné úpravy masa trvají hodiny a stojí kilowatthodiny energie. Řešením může být plně tepelně opracované maso sous-vide Banquet. Nutričně optimální výrobek stačí ohřívat při nízké teplotě několik minut.
Bidfood od 8. do 10. listopadu rozveze kamkoliv po celé ČR svěží Svatomartinská vína, aby se mohla 11. listopadu v 11:00 slavnostně otevřít. Označení Svatomartinské mohou získat jen suchá vína několika odrůd za splnění řady kritérií. Letos Bidfood nabídne Svatomartinské ze Zaječí z Vinařství Vajbar.
Přístavbou mrazírny se kapacita skladů distribučního a skladového centra Bidfood v Chlumci nad Cidlinou zvětšila o čtvrtinu. Nová část za 80 milionů Kč je již v plném provozu. Díky ní může Bidfood rozvést zákazníkům v regionu až 300 tun zboží měsíčně navíc.
Za cizojazyčnými značkami dortů Sweet Delight, CrossCafe a L'Chefs se skrývají čeští cukráři, kteří se svými zmrazenými dorty dobývají svět. Dokonalé technologie zmrazování umožňují nejen export do Francie či Mexika, ale také možnost udělat si v jakémkoli provozu zásobu dezertů, které se mohou rozmrazovat podle aktuálního odbytu.
Charakteristické chutě sýrů vyniknou za tepla výrazněji než za studena. Grilované sýry se díky jednoduché přípravě a servírování – třeba jen s brusinkovou omáčkou – hodí pro stánky s občerstvením nebo kantýny. Ze sýrů z grilu nebo tálu však zkušený šéfkuchař může sestavit také velmi rafinované večerní menu.
Buřty na pivu, ohřáté nebo grilované špekáčky s hořčicí a křenem, utopenci, buřty opečené venku na ohni... Vázané špekáčky Bravur, novinka z Bidfoodu Dýšina, vynikají vyváženou chutí masa a vůní, kterou získávají během uzení na bukovém dřevě.
Bidfood Czech Republic dlouhodobě podporuje české cechovní organizace. Po bok Asociace kuchařů a cukrářů (AKC ČR) a Asociace hotelů a restaurací (AHR ČR) se nově zařadila Česká barmanská asociace (CBA).
Maloobchodní expozice na letošním Bidfood Expo se zaměřila na současné trendy správné prezentace a nasvětlení sortimentu. Vzorová prodejna se zmrazeným, chlazeným i čerstvým zbožím vyrostla na ploše 100 m².
K pivu se nejlépe hodí další pivo a také řada studených lahůdek nebo něco křupavého. Nejoblíbenější jsou utopenci a nakládané sýry nebo ryby. Chroupat lze brambůrky či škvarky. A co takhle tlačenka, gothaj nebo korbáčky?