Novinky

Tato tradiční pochutina se vyrábí v Česku po staletí. Receptury se předávají z generace na generaci a patří k nejstřeženějším rodinným tajemstvím řezníků. Vinná klobása Gurmet se vyrábí z vybraného vepřového masa a moravského vína. Řeznickým mistrům z kralupského Bidfoodu se podařilo vyvážit její chuť excelentně.
Zelenina, bylinky, luštěniny, jáhly, kroupy nebo rýže. Nic jiného ve složení suchých sypkých směsí pro přípravu polévek není. K výhodám patří snadná rychlá příprava, úspora místa na skladě a pro školní jídelny možnost odpisu luštěnin a zeleniny do spotřebního koše.
Majestátní bizoni tráví celý rok na rozlehlých pastvinách, takže jejich maso má méně tuku. Omezené množství bizoního masa řezníci z Bidfoodu dokonale zpracují a nechají jej pro zákazníky vyzrát. Maso bizonů chutná jako hovězí s nádechem zvěřiny.
K poctivým ovocným sirupům Kitl Syrob přibyla pro podzimní a zimní období limitovaná edice jablečného sirupu se skořicí. Skvěle chutná i višňová, grepová či bezová horká limonáda s kořením. Teplý ovocný nápoj podporující imunitu lze připravit také ze supercitrusu yuzu.
Situaci kolem SUP (single use plastic), tedy zákazu plastových nádob, nádobí a pomůcek na jedno použití, Bidfood velmi intenzivně řešil s předstihem několika let. Mezi prvními vyřadil zakázané jednorázové plasty z nabídky. Již několik měsíců nabízí vhodné alternativy, které jsou šetrné k přírodě a jsou plně v souladu s platnou legislativou EU a ČR.
Nová zpracovna čerstvých ryb je plně připravena na sezónu. Lososi a další druhy ryb se filetují a porcují. Z trojice balicích linek vyjíždí různá maloobchodní balení na přání zákazníků. Humři v akváriích se příliš nezabydlují a míří do restaurací spolu s dodávkami celých ryb v šupinkovém ledu.
Bidfood neustále vyvíjí nové výrobky a mění stávající. Vždy hledá dokonalé složení výrobku, aby byl chutný, zdravý, trvanlivý a zároveň se s ním dobře pracovalo v kuchyni. Tomáš Potůček, vedoucí jakosti a bezpečnosti potravin, je váženým hostem na prestižních konferencích. Jedna mimořádná právě proběhla. Následující konference se můžete zúčastnit.
Komu by se chtělo přepisovat faktury nebo dodací listy, když jejich elektronickou variantu může do svého účetnictví naimportovat. Nebo přepisovat objednávky ze skladové evidence, když je může vyexportovat.
Tomáš Krátký, ambasador zvěřiny Petron, kuchař – umělec, člen klubu Chef des Chefs, žák Paula Bocuse. Vaření je jeho vášní a věnuje se jí celý život. Zvěřina podle něj patří do každého menu – jarního, letního, podzimního, zimního – a především je ozdobou denního menu. A proč si vybral značku Petron?
Úspory ano, ale nesmí být na úkor kvality surovin a výsledných pokrmů. Tepelné úpravy masa trvají hodiny a stojí kilowatthodiny energie. Řešením může být plně tepelně opracované maso sous-vide Banquet. Nutričně optimální výrobek stačí ohřívat při nízké teplotě několik minut.