Novinky

Charakteristické chutě sýrů vyniknou za tepla výrazněji než za studena. Grilované sýry se díky jednoduché přípravě a servírování – třeba jen s brusinkovou omáčkou – hodí pro stánky s občerstvením nebo kantýny. Ze sýrů z grilu nebo tálu však zkušený šéfkuchař může sestavit také velmi rafinované večerní menu.
Buřty na pivu, ohřáté nebo grilované špekáčky s hořčicí a křenem, utopenci, buřty opečené venku na ohni... Vázané špekáčky Bravur, novinka z Bidfoodu Dýšina, vynikají vyváženou chutí masa a vůní, kterou získávají během uzení na bukovém dřevě.
Bidfood Czech Republic dlouhodobě podporuje české cechovní organizace. Po bok Asociace kuchařů a cukrářů (AKC ČR) a Asociace hotelů a restaurací (AHR ČR) se nově zařadila Česká barmanská asociace (CBA).
Maloobchodní expozice na letošním Bidfood Expo se zaměřila na současné trendy správné prezentace a nasvětlení sortimentu. Vzorová prodejna se zmrazeným, chlazeným i čerstvým zbožím vyrostla na ploše 100 m².
K pivu se nejlépe hodí další pivo a také řada studených lahůdek nebo něco křupavého. Nejoblíbenější jsou utopenci a nakládané sýry nebo ryby. Chroupat lze brambůrky či škvarky. A co takhle tlačenka, gothaj nebo korbáčky?
21. června 2022 se v Kralupech nad Vltavou slavnostně otevírá největší a nejmodernější balírna ryb ve střední Evropě. Právě zde bude Bidfood zpracovávat ty nejlepší mořské i sladkovodní ryby a mořské speciality.
Chcete se stát v očích hostů mistrem cukrářem a cukr v kuchyni je váš nepřítel? Jestli ano, dort nebo koláč rozbalte a nechte rozmrazit 8 až 12 hodin v chladničce. Servírovat můžete třeba věhlasný Schwarzwaldský dort Pfalzgraf dovezený přímo z Černého lesa.
Na Bidfood Expo se uskutečnilo finále mimořádně náročné soutěže pro studenty gastronomických škol a učilišť. Gastro Junior Bidfood Cup, nejstarší gastronomická soutěž talentů do 21 let v Česku, zná své vítěze. Gratulujeme vítězům i všem finalistům!
Nejprestižnější kuchařská a cukrářská soutěž v Česku pro profesionály zná držitele titulů pro nadcházející rok. Souboj finalistů vyvrcholil po precizních přípravách 25. května 2022 na Bidfood Expo. Soutěže jsou zároveň prostorem pro setkání a sdílení zkušeností. Gratulujeme proto vítězům i finalistům!
Největší gastronomická událost pro odbornou veřejnost v Česku díky vám znovu pokořila všechny dosavadní rekordy. Téměř 10 000 gastronomických odborníků se sešlo na třídenním veletrhu Bidfood Expo 2022, aby sledovali show sedmi šéfkuchařů a ochutnali, co je nového.