Naše historie

Historie společnosti Bidfood v České republice se začala psát v září 1990, kdy bylo v provizorní stavební buňce v Praze 5 otevřeno první obchodní zastoupení

Od skromných začátků k úspěchu

O pouhý rok a půl později se sídlo přesunulo do Malostranské vodárenské věže. Už v roce 1993 byla zahájena výstavba první vlastní mrazírny v Kralupech nad Vltavou. Od té doby se firma dynamicky rozvíjí a dnes je největším distributorem potravin v České republice a na Slovensku.

Kromě nákupu a prodeje potravin se Bidfood zaměřuje také na vlastní výrobu. Mezi nejznámější produkty patří oblíbená zmrzlina Prima, maso a masné výrobky Gurmet a široký sortiment mražených potravin značky Nowaco.

Jak šel čas

historie

1990 září

Otevření obchodního zastoupení Nowaco v Československu

1992 únor

Založení společnosti Nowaco Czechoslovakia s.r.o.

1994 - Bidfood Kralupy

1993

Stavba první vlastní mrazírny v Kralupech nad Vltavou

1996 listopad

Založení společnosti Nowaco Slovakia s.r.o. a otevření 1. slovenského depa v Novém Městě nad Váhem

Historie Bidfood - Opava

1997 leden

Odkoupení Slezských mrazíren Opava, jednoho z největších výrobců zmrazených potravin a zmrzliny v České republice

1998 leden

Zahájení provozu balírny ryb v Kralupech nad Vltavou

Nowaco Slowakia

1998

Vybudování nové administrativní budovy s první mrazírenskou komorou v Novém Městě nad Váhem

2000

Založení pobočky s manipulačním skladem v Košicích

2003 - zpracovna masa Bidfood v Kralupech

2003 červen

Otevření zpracovny vepřového a hovězího masa Gurmet v Kralupech nad Vltavou

2004

Založení pobočky s manipulačním skladem v Prešově

Balírna ryb 2004

2004

Spuštění zpracovny čerstvých a zmrazených mořských ryb Nowaco v Kralupech nad Vltavou

2006

Odkoupení společnosti BHJ garant, české gastronomické distribuční dvojky na trhu, a spuštění 3. distribučního depa v ČR ve Velkém Meziříčí

Založení Gastrostudia

2009 leden

Otevření Gastrostudia, prvního profesionálního studia pro kuchaře v České republice, které provozuje distributor potravin

2009 říjen

Vstup strategického partnera jihoafrické společnosti Bidvest

2010 - výroba Bagetier v Opavě

2010

Spuštění výroby zmrazeného pečiva Bagetier v Opavě

2011

Odkoupení slovenského výrobce zmrzliny Frost a otevření 2. slovenského distribučního depa v Prešově

Logo Bidvest

2012 červenec

Změna názvu skupiny Nowaco na Bidvest

Vznik značky Petron

2012 prosinec

Vznik značky zvěřiny Petron a otevření jedné z největších zpracoven masa zvěře ve střední a východní Evropě

2014

Zahájení výroby masa metodou sous‑vide a distribuce výrobků Banquet

gastrostudio SK

2014

Otevření prvního slovenského Gastrostudia v Prešově

Akvizice Tekoo 2014

2014 srpen

Akvizice distributorů čerstvé zeleniny a ovoce Tekoo a Tekoo SK

2015

Otevření 4. distribučního depa v ČR v Plzni a akvizice společnosti Mrazírny Plzeň-Dýšina (MPD)

Logo Bidfood

2017 leden

Změna názvu skupiny Bidvest na Bidfood

2017

Otevření nového depa v Prešově

Zmrazené filé Nowaco

2017 červen

Dostavba nové budovy pro zpracovnu zmrazených ryb v Kralupech nad Vltavou

2018

Zahájení výroby uzenin značky Bravur

depo Chlumec 2018

2018 září

Otevření 5. distribučního depa v ČR v Chlumci nad Cidlinou

2019 březen

Zahájení zpracování vepřového a hovězího masa Gurmet a zvěřiny Petron v novém výrobním provozu v Opavě

2019 červen

Otevření slovenského cross-docku Vígľaš (Banskobystrický kraj)

sous-vide nová hala 2020

2020 únor

Spuštění výroby masa sous‑vide Banquet v nové hale v Opavě

2021 leden

Založení společnosti Bidfood Hungary Kft.

Logo Bidfood Dýšina

2021 červenec

Změna názvu společnosti Mrazírny Plzeň-Dýšina na Bidfood Dýšina

2021 červenec

Otevření cross-docku Planá u Českých Budějovic

Nová balírna ryb

2022 červen

Otevření nové balírny čerstvých ryb – největší a nejmodernější ve střední Evropě

depo BUD

2025 duben

Otevření 6. distribučního depa v ČR Planá u Českých Budějovic

bile pozadi
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí