2012 | otevření zpracovny zvěřiny Petron

19. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Jak bývá pravidlem, přišel pan Bohumil Volf s projektem, ke kterému jsme byli skeptičtí, ale Bohumil nám to vysvětlil a my tomu začali věřit. Na jaře 2012 se započalo s realizací projektu: "Výkup a zpracování zvěře ve vlastních prostorách."

Kralupy | zpracování zvěřiny Petron | 2012

Jelen poprvé

V bývalých prostorách skladu mrazáků jsme zahájili stavbu nové zpracovny. Zároveň jsme se začali v terénu učit všemu kolem výkupu a zpracování, protože většina z nás viděla srnku nebo jelena poprvé v životě. Do té doby jsme nakupovali hotové výrobky od drobných producentů zvěřiny.

Ještě koncem téhož roku, přesně 12. 12. 2012, došlo ke kolaudaci nového závodu na zpracování zvěře, který patří mezi nejmodernější v tomto oboru. První kusy zvěře jsme začali vykupovat a bourat hned 13. 12.

Petron + Český výrobek | loga

Česká zvěřina Petron

Současně se zpracovnou vznikla nová značka Petron, pod jejímž názvem výrobky prodáváme. Brzy se na výrobcích začalo objevovat také logo Český výrobek – Garantováno Potravinářskou komorou ČR.

Přečtěte si více o zvěřině Petron
Aktuální sortiment vždy naleznete na mujBidfood.cz pod značkou Petron

Opava | výkupní místo ulovené zvěře | 2015Za první neúplnou sezónu jsme zpracovali skoro 30 tun zvěře. Během sezóny 2014/2015 jsme ladili formu a optimalizovali provoz tak, abychom nyní patřili mezi největší zpracovatele a distributory zvěřiny v ČR.

Za rok k nám míří kolem 500 tun zvěře ročně. Letos také přes výkupní místa ulovené zvěře v Opavě, Velkém Meziříčí a v Toužimi. Po zpracování to představuje 250 tun zvěřiny v kuchyňské úpravě.

Mohlo by vás zajímat
Víno z Kobylí
Vinařství Víno z Kobylí se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti jihovýchodní Moravy. Vinná réva se na území Kobylí pěstuje již osm set let. Už tehdy se teplomilné rostlině dařilo na zdejších slunných stráních obrácených k jihovýchodu a jihozápadu.
Petron | prezentace zvěřiny | Rožnov pod Radhoštěm
Restaurace, které zařadily do stálého menu zvěřinu Petron, mají zájem o jeho rozšiřování. Příkladem je prezentační akce v Rožnově pod Radhoštěm, kam přijelo 28 zástupců z 19 významných restaurací z Valašska. Inspirativní sedmichodové menu připravil šéfkuchař David Wisniowski.