2012 | otevření zpracovny zvěřiny Petron

19. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Jak bývá pravidlem, přišel pan Bohumil Volf s projektem, ke kterému jsme byli skeptičtí, ale Bohumil nám to vysvětlil a my tomu začali věřit. Na jaře 2012 se započalo s realizací projektu: "Výkup a zpracování zvěře ve vlastních prostorách."

Kralupy | zpracování zvěřiny Petron | 2012

Jelen poprvé

V bývalých prostorách skladu mrazáků jsme zahájili stavbu nové zpracovny. Zároveň jsme se začali v terénu učit všemu kolem výkupu a zpracování, protože většina z nás viděla srnku nebo jelena poprvé v životě. Do té doby jsme nakupovali hotové výrobky od drobných producentů zvěřiny.

Ještě koncem téhož roku, přesně 12. 12. 2012, došlo ke kolaudaci nového závodu na zpracování zvěře, který patří mezi nejmodernější v tomto oboru. První kusy zvěře jsme začali vykupovat a bourat hned 13. 12.

Petron + Český výrobek | loga

Česká zvěřina Petron

Současně se zpracovnou vznikla nová značka Petron, pod jejímž názvem výrobky prodáváme. Brzy se na výrobcích začalo objevovat také logo Český výrobek – Garantováno Potravinářskou komorou ČR.

Přečtěte si více o zvěřině Petron
Aktuální sortiment vždy naleznete na mujBidfood.cz pod značkou Petron

Opava | výkupní místo ulovené zvěře | 2015Za první neúplnou sezónu jsme zpracovali skoro 30 tun zvěře. Během sezóny 2014/2015 jsme ladili formu a optimalizovali provoz tak, abychom nyní patřili mezi největší zpracovatele a distributory zvěřiny v ČR.

Za rok k nám míří kolem 500 tun zvěře ročně. Letos také přes výkupní místa ulovené zvěře v Opavě, Velkém Meziříčí a v Toužimi. Po zpracování to představuje 250 tun zvěřiny v kuchyňské úpravě.

Mohlo by vás zajímat
Bidfood Expo 2017 | Olomouc
Děkujeme všem návštěvníkům Bidfood Expo 2017 za setkání na největší gastronomické události pro odbornou veřejnost v ČR. Věříme, že jsme Vás dokázali inspirovat, a ceníme si zpětné vazby, která nás motivuje k další práci. Těšíme se na Vás na Bidfood Expo 2019.
Bidfood Expo 2017 | čerstvé ryby
Co vzbudilo největší zájem návštěvníků na pražské zastávce Bidfood Expo 2017, největšího gastronomického veletrhu pro profesionály? Vedle show a diskuse šéfkuchařů v sestavě Domenico Pasculli, Zdeněk Pohlreich, Marek Raditsch a Emanuele Ridi to byla smršť informací a ochutnávek u 70 stánků.