2012 | otevření zpracovny zvěřiny Petron

19. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Jak bývá pravidlem, přišel pan Bohumil Volf s projektem, ke kterému jsme byli skeptičtí, ale Bohumil nám to vysvětlil a my tomu začali věřit. Na jaře 2012 se započalo s realizací projektu: "Výkup a zpracování zvěře ve vlastních prostorách."

Kralupy | zpracování zvěřiny Petron | 2012

Jelen poprvé

V bývalých prostorách skladu mrazáků jsme zahájili stavbu nové zpracovny. Zároveň jsme se začali v terénu učit všemu kolem výkupu a zpracování, protože většina z nás viděla srnku nebo jelena poprvé v životě. Do té doby jsme nakupovali hotové výrobky od drobných producentů zvěřiny.

Ještě koncem téhož roku, přesně 12. 12. 2012, došlo ke kolaudaci nového závodu na zpracování zvěře, který patří mezi nejmodernější v tomto oboru. První kusy zvěře jsme začali vykupovat a bourat hned 13. 12.

Petron + Český výrobek | loga

Česká zvěřina Petron

Současně se zpracovnou vznikla nová značka Petron, pod jejímž názvem výrobky prodáváme. Brzy se na výrobcích začalo objevovat také logo Český výrobek – Garantováno Potravinářskou komorou ČR.

Přečtěte si více o zvěřině Petron
Aktuální sortiment vždy naleznete na mujBidfood.cz pod značkou Petron

Opava | výkupní místo ulovené zvěře | 2015Za první neúplnou sezónu jsme zpracovali skoro 30 tun zvěře. Během sezóny 2014/2015 jsme ladili formu a optimalizovali provoz tak, abychom nyní patřili mezi největší zpracovatele a distributory zvěřiny v ČR.

Za rok k nám míří kolem 500 tun zvěře ročně. Letos také přes výkupní místa ulovené zvěře v Opavě, Velkém Meziříčí a v Toužimi. Po zpracování to představuje 250 tun zvěřiny v kuchyňské úpravě.

Mohlo by vás zajímat
Bidfood Kralupy | linka na výrobu mletých mas
Průběžné investice do výrobních linek umožňují zvyšovat kvalitu a kapacitu i urychlit výrobní proces. Nové stroje splňují nejnáročnější parametry také z hygienického hlediska. V posledních týdnech byly do plného provozu uvedeny v Kralupech hned dva velmi drahé stroje.
Čerstvé maso v kuchyňské úpravě
Kuchyňská úprava masa významně šetří práci a čas v kuchyni zákazníka. Výrobní závod na zpracování masa v Kralupech vznikl v roce 2003 s cílem připravovat čerstvé maso přesně podle objednávek zákazníka bez výroby do zásoby. Průvodce přináší přehled základních druhů masa v kuchyňské úpravě a jak si je objednat.