Téma # historie

Bidfood otevírá nový cross-dock v Plané u Českých Budějovic. V červnu se zde při náročném dokončování stavby potkávalo i přes 40 pracovníků z osmi různých firem. Tzv. průtokový sklad zrychlí distribuci produktů k zákazníkům.
Včerejší požár byl sice vidět kilometry daleko, ale naštěstí shořela jen malá část jednoho z našich osmi areálů. I dnes ráno se rozjela distribuční auta Bidfood k zákazníkům do všech koutů republiky.
Vzpomínáme na rozšíření distribučních a výrobních aktivit na západ. Nejprve jsme si v Mrazírnách Plzeň-Dýšina pronajali prostory pro čtvrté depo. Dnes areál jednoho z největších mrazírenských skladů v Česku vlastníme a investujeme především do zdejších výrob.
Vzpomínáme na otevření nejmodernější zpracovny masa volně žijící zvěře a co tomu předcházelo. Jak bývá pravidlem, přišel pan Bohumil Volf s projektem, ke kterému jsme byli skeptičtí, ale Bohumil nám to "vysvětlil" a my tomu začali věřit. Na jaře 2012 se započalo s realizací projektu: "Výkup a zpracování zvěře ve vlastních prostorách."
Vzpomínáme, jak jsme se začátkem roku 2008 rozhodli postavit vlastní vzdělávací Gastrostudio pro zaměstnance a zákazníky. Závazek našeho technického oddělení byl jasný a to, že kolaudujeme do Vánoc.
Vzpomínáme, jak jsme přerostli dánskou matku a následně odkoupili BHJ Garant, dvojku gastronomického trhu. Díky tomu jsme získali nejen 3. hokejový mančaft, ale hlavně 3. depo ve Velkém Meziříčí a skvělý nápad s tour, z které se vyklubalo Bidfood Expo, největší gastronomická událost pro odbornou veřejnost.
Vzpomínáme na spuštění první verze unikátního B2B e-shopu. 16 let ve světě internetu znamená vskutku návrat do pravěku. Na počátku stál požadavek významného zákazníka. Díky němu jsme na jaře 2004 spustili první katalog zboží, který se aktualizoval jednou denně.
Vzpomínáme na začátky zpracovny vepřového a hovězího masa. Otevření předcházely dva neúspěšné pokusy o jinou cestu a dlouhé přípravy, ale přitom jsme bohužel zapomněli na zkušební provoz. Po ostrém startu se nakonec vše zdařilo. Kralupská i novější opavská zpracovna dnes patří v rámci ČR k ojedinělým provozům.
Vzpomínáme na rok 1998, kdy jsme začali skupinově balit nikoli ženy, ale rybí výrobky do multipacků. První balič vzhledem k nepřítomnosti jakékoliv technologie uzavíral sáčky kancelářskou sešívačkou. Již o šest let později jsme se díky nejisté sázce na stavbu nové zpracovny vyšvihli do první ligy baličů ryb.
Vzpomínáme na rok 1997. Jak postupně sílilo naše tržní postavení v oblasti Čech, hledali jsme silného partnera pro distribuci našich výrobků na Moravě. Nejvhodnějším kandidátem se jevil opavský Oceán, největší mrazírna na severní Moravě.