Téma # historie

Přes 3 000 tun masa a polotovarů za rok odešlo z kralupské výroby k zákazníkům po celém Česku, Slovensku i na export. Požadavky však rostou a trendy v gastronomii se mění. Bidfood proto zásadně investoval do výrobních prostor i technologického vybavení – postavil novou zpracovnu masa v Opavě a rozšířil kralupskou výrobu.
Práce na vybudování českého Bidfoodu začala v září 1990 ve stavební buňce v Praze 5. Za rok a půl se sídlo přestěhovalo do Malostranské vodárenské věže a v roce 1993 se začalo se stavbou první mrazírny. Dnes je Bidfood největší distributor potravin v ČR a výrobce populární zmrzliny Prima či výrobků Nowaco.
Bidfood v Dýšině u Plzně úspěšně rozjel uzenářskou výrobu. Nyní zde udí šest druhů drůbežích šunek pod značkou Drůbež Dýšina. Šunky z kuřecích a krůtích prsou se vyrábí ve třech kvalitativních třídách s 62%, 73% a 94% masa. Všechny skvěle chutnají a neobsahují glutamát, lepek ani jiné alergeny.
Nové distribuční a skladové centrum společnosti Bidfood zahájilo provoz. Za devět měsíců vyrostl v průmyslové zóně v Chlumci nad Cidlinou moderní areál financovaný z vlastních prostředků bez dotací. Investice téměř čtvrt miliardy korun má přispět k lepšímu poskytování služeb zejména v Královéhradeckém a Pardubickém kraji.
V Kralupech byla letos dostavěna a otevřena zpracovna zmrazených ryb. V říjnu se tu rozeběhla také nová výkonná linka, která rozřezává rybí bloky. Z nich vzniká populární rybí filé Nowaco. Kralupský Bidfood patří v tomto segmentu výroby k absolutní špičce ve střední Evropě.
K 1. lednu 2017 měníme název společnosti z Bidvest na Bidfood. Všechno ostatní zůstává beze změn.
Závěrečný 22. díl seriálu, ve kterém jsme se Vám snažili přiblížit uplynulé roky, nás přivádí do paláce Žofín. Oslavili jsme zde vše, co jsme společně za 25 let dokázali. Děkujeme všem našim zákazníkům, obchodním partnerům i kolegům za projevenou přízeň a podporu.
21. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Vzpomínání zakončíme letošními událostmi v Plzni. Kapacity kralupského distribučního depa přestávaly stačit a protože chceme nadále rozšiřovat sortiment, bylo potřeba myslet na rozšíření. Nové prostory jsme našli v plzeňských mrazírnách.
20. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Tentokrát si připomeneme loňské otevření Nowaco marketu. Myšlenka nabízet kvalitní potraviny za cenu, která nevyděsí, se však zrodila už v roce 2007. Mělo jít o podnikovou prodejnu v Kralupech s čerstvým masem a rybami ze zdejší výroby.
19. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Jak bývá pravidlem, přišel pan Bohumil Volf s projektem, ke kterému jsme byli skeptičtí, ale Bohumil nám to vysvětlil a my tomu začali věřit. Na jaře 2012 se započalo s realizací projektu: "Výkup a zpracování zvěře ve vlastních prostorách."