2009 | otevření Gastrostudia

14. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Tentokrát vzpomínáme, jak jsme se začátkem roku 2008 rozhodli postavit vlastní vzdělávací Gastrostudio pro zaměstnance a zákazníky. Závazek našeho technického oddělení byl jasný a to, že kolaudujeme do Vánoc.
červenec 2008 | Gastrostudio | do Vánoc kolaudujeme
červenec 2008 | Gastrostudio | do Vánoc kolaudujeme

První gastro studio

Projekt Gastrostudia v areálu centrály společnosti Nowaco v Kralupech nad Vltavou navazoval na úspěšný Gastro Ateliér v Poděbradské ulici na Praze 9. Toto první veřejné profesionální studio pro kuchaře v ČR provozovalo od roku 2005 Nowaco společně s Bonduelle.

leden 2009 | Gastrostudio | z 1. kurzu pro veřejnost: Manfred Klein, Marek Svoboda, Jan Heřmánek
leden 2009 | Gastrostudio | z 1. kurzu pro veřejnost:
Manfred Klein, Marek Svoboda, Jan Heřmánek

Kolaudujeme do Vánoc

Jak už to v naší společnosti bývá, celá realizace nabrala obrovskou rychlost. V jarních měsících 2008 proběhly veškeré přípravné práce k podání stavebního povolení. 4. července začaly první stavební práce na místě plechového vojenského skladiště.

duben 2009 | Gastrostudio | 1. Gastro Team Nowaco
duben 2009 | Gastrostudio | 1. Gastro Team Nowaco

Termín dokončení se nezdál nikomu reálný, ale povedlo se. 22. prosince se konala kolaudace, i když přístupová cesta byla ještě blátivá, chybělo vybavení auditoria a zasedací místnosti. Kuchyně však byla funkční a tak nám nic nebránilo uspořádat 5. ledna 2009 první školící kurz pro obchodní zástupce a vzápětí první veřejný kurz pro zákazníky.

Příště si v rámci seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let připomeneme:
2009 | vstup strategického partnera jihoafrické společnosti Bidvest
Na zrod Bidvest Tour (od roku 2017 Bidfood Expo), největší gastronomické události pro odborníky, jsme vzpomínali minule: intermezzo | Bidvest Tour
leden 2010 | Gastrostudio | prezentace pečiva a uzenin: Jan Leština
leden 2010 | Gastrostudio | prezentace pečiva a uzenin:
Jan Leština

Držíme krok

Postupem let prošlo Gastrostudio různými úpravami a změnami. Vždy držíme trend s nejmodernějšími technologiemi v oboru a máme skoro vše, co je „in“.

V poslední době jsme prošli celkovou obměnou termiky a máme nové stoly pro interaktivní vaření. Do konce letošního roku plánujeme další investice, které zlepší návštěvníkům pobyt v celém prostoru studia.

Mohlo by vás zajímat
Nové trendy 2019
Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019
Rekordních 125 soutěžících z více než čtyřiceti tuzemských i zahraničních škol bojovalo na brněnském výstavišti o zlaté medaile v oborech cukrář, kuchař, číšník, barman, barista a teatender.