Téma # Gastrostudio

Snažíme se zvyšovat úroveň a prestiž české gastronomie. Proto jsme již v roce 2008 postavili moderní Gastrostudio v kralupském areálu společnosti. Otevřeli jsme ho prvním kulinářským kurzem na začátku ledna 2009. Stali jsme se tak prvním distributorem potravin v ČR s vlastním profesionálním kuchařským studiem. Neustále v něm investujeme do nejmodernějších technologií, aby byla kuchyně vybavená podle posledních trendů.
US Beef Roadshow po České republice vyvrcholila 6. června v kralupském Gastrostudiu Bidfood návštěvou velvyslance USA Stephena B. Kinga. Na šesti místech od západočeských lázní po Beskydy akci navštívilo 450 šéfkuchařů z 250 významných tuzemských restaurací.
Bidfood se přidal k neformálnímu Klubu střešních včelařů. Včelaření má dnes obrovský ekologický význam, protože je jedinou možností, jak udržet včely v přírodě. Včera se na střeše kralupského Gastrostudia zabydlelo šest úlů. Včely se již vrací s pylem, pro který létají do okruhu pěti kilometrů.
Nadace Nadání a dovednosti pomáhá dětem z dětských domovů a pěstounských rodin, aby se po odchodu z domova snadněji zapojily do běžného života. Děti se v rámci projektu Rozhled účastnily také kurzů v Gastrostudiu Bidfood.
Gastro Team Bidfood dostal od skupiny školních jídelen nelehký úkol připravit menu, které bude zdravé, levné a přitažlivé. Pokrmy představil v Gastrostudiu Bidfood zástupcům z 16 mateřských škol. Vyzkoušejte polévky, ryby, bezmasá jídla nebo dezert také ve Vaší jídelně či restauraci.
Gastro Team Bidfood si přiváží bronzové medaile z IKA kuchařské olympiády v kategorii veřejné stravování. Nejvýznamnější soutěžní akce v oboru se koná jednou za 4 roky již od roku 1900. Úspěchem je také skutečnost, že Marek Svoboda, vedoucí Bidfood Gastrostudia, se podruhé za sebou stal komisařem.
17. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Se vzpomínkami se opět přeneseme na Slovensko. Klíčovým krokem pro úspěch zmrzliny Prima na Slovensku byla akvizice společnosti Frost na podzim 2011. Tím naše pozice na trhu zmrzlin významně posílila a my tak získali druhé depo v Prešově.
14. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Tentokrát vzpomínáme, jak jsme se začátkem roku 2008 rozhodli postavit vlastní vzdělávací Gastrostudio pro zaměstnance a zákazníky. Závazek našeho technického oddělení byl jasný a to, že kolaudujeme do Vánoc.
1. díl seriálu, ve kterém rekapitulujeme uplynulých 25 let. Začalo to v září 1990 ve stavební buňce na stadionu Tatra Smíchov v Praze 5. Jediný člověk v malinké kanceláři zastupoval v tehdejším Československu dánské Nowaco, které se zabývalo především exportem zboží po celém světě. Za 25 let se firma proměnila v Bidvest, který znáte dnes. Již 17 let jsme největší a hlavně celoplošný distributor potravin v ČR a výrobce populární zmrzliny Prima či výrobků Nowaco.
Díky Vašim pozitivním ohlasům na dubnový kurz v Bidfood Gastrostudiu přinášíme rozhovor s jeho lektorem Petrem Zborníkem, šéfkuchařem oblíbené pražské vegetariánské restaurace Maranatha. Kurzu se účastnili zákazníci velkoobchodu potravin Bidfood od kuchařek a kuchařů z mateřských škol po pětihvězdičkový hotel.