Téma # Kralupy nad Vltavou

V září 1990 začal jediný člověk ve stavební buňce na stadionu Tatra Smíchov v Praze 5 zastupovat dánské Nowaco v tehdejším Československu. Za 30 let se malinká kancelář proměnila v desítku výrobních a distribučních areálů v Česku a na Slovensku, kde dnes spolupracuje 3 000 lidí.
Automatizovaný externí defibrilátor (AED) je dostupný nepřetržitě i pro veřejnost v Kralupech nad Vltavou ve společnosti Bidfood na vrátnici č. 1 (hned vedle autosalonu Škoda). Zachránit život můžete člověku v bezvědomí, bez normálního dýchání nebo pulsu. Použitím AED před příjezdem zdravotnické záchranné služby se zvyšuje šance na přežití pacienta až o 75%!
20. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Tentokrát si připomeneme loňské otevření Nowaco marketu. Myšlenka nabízet kvalitní potraviny za cenu, která nevyděsí, se však zrodila už v roce 2007. Mělo jít o podnikovou prodejnu v Kralupech s čerstvým masem a rybami ze zdejší výroby.
19. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Jak bývá pravidlem, přišel pan Bohumil Volf s projektem, ke kterému jsme byli skeptičtí, ale Bohumil nám to vysvětlil a my tomu začali věřit. Na jaře 2012 se započalo s realizací projektu: "Výkup a zpracování zvěře ve vlastních prostorách."
10. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Vzpomínáme na „novou balírnu“. Se změnami legislativy v souvislosti vstupu ČR do EU jsme se rozhodovali, zda původní balírnu zavřít nebo postavit novou. Vsadili jsme na novou a větší, aby se stavba vyplatila. Dopadlo to dobře – díky tomu jsme se vyšvihli do první ligy baličů ryb.
9. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Vzpomínáme na začátky zpracovny masa Nowameat – nyní Gurmet. Otevření předcházely dva neúspěšné pokusy o jinou cestu a dlouhé přípravy. Po ostrém startu se nakonec vše zdařilo. Gurmet i po 12 letech patří v rámci ČR stále k ojedinělým provozům a náš řeznický guru na vše dohlíží.
8. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Vzpomínáme na začátky: První balírna vznikla v lednu 1998 v nevyužitých prostorách skladu. Zde byl sám sobě vedoucím pan Daniel Volf. Specializoval se na tzv. skupinové balení nikoliv žen, ale zboží do multipacků, především krabích tyčinek pro Makro. Vzhledem k nepřítomnosti jakékoliv technologie uzavíral sáčky kancelářskou sešívačkou.
4. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Vzpomínáme na začátky, kdy jsme již po třech letech působení na českém trhu pocítili nutnost vybudovat si vlastní distribuční zázemí. Naše zkušenosti se stavbou mrazicích skladů byly nulové a podle toho také naše první stavba dopadla.
Podívejte se na stupně opracování filetů a lososí váhové kategorie. Určitě si z široké nabídky lososů vyberete snadno toho nejvhodnějšího. A kdo je Gorbuša?