Téma # Kralupy nad Vltavou

Vzpomínáme, jak jsme se začátkem roku 2008 rozhodli postavit vlastní vzdělávací Gastrostudio pro zaměstnance a zákazníky. Závazek našeho technického oddělení byl jasný a to, že kolaudujeme do Vánoc.
Vzpomínáme na začátky zpracovny vepřového a hovězího masa. Otevření předcházely dva neúspěšné pokusy o jinou cestu a dlouhé přípravy, ale přitom jsme bohužel zapomněli na zkušební provoz. Po ostrém startu se nakonec vše zdařilo. Kralupská i novější opavská zpracovna dnes patří v rámci ČR k ojedinělým provozům.
Vzpomínáme na rok 1998, kdy jsme začali skupinově balit nikoli ženy, ale rybí výrobky do multipacků. První balič vzhledem k nepřítomnosti jakékoliv technologie uzavíral sáčky kancelářskou sešívačkou. Již o šest let později jsme se díky nejisté sázce na stavbu nové zpracovny vyšvihli do první ligy baličů ryb.
Vzpomínáme na rok 1993, kdy jsme již po třech letech působení na českém trhu pocítili nutnost vybudovat si vlastní distribuční zázemí. Naše zkušenosti se stavbou mrazicích skladů byly nulové a podle toho také naše první stavba dopadla.
V září 1990 začal jediný člověk ve stavební buňce na stadionu Tatra Smíchov v Praze 5 zastupovat dánské Nowaco v tehdejším Československu. Za 30 let se malinká kancelář proměnila v desítku výrobních a distribučních areálů v Česku a na Slovensku, kde dnes spolupracuje 3 000 lidí.
Automatizovaný externí defibrilátor (AED) je dostupný nepřetržitě i pro veřejnost v Kralupech nad Vltavou ve společnosti Bidfood na vrátnici č. 1 (hned vedle autosalonu Škoda). Zachránit život můžete člověku v bezvědomí, bez normálního dýchání nebo pulsu. Použitím AED před příjezdem zdravotnické záchranné služby se zvyšuje šance na přežití pacienta až o 75%!
Loni se zákazníkům v Kralupech otevřel Nowaco market. Myšlenka nabízet kvalitní potraviny za cenu, která nevyděsí, se však zrodila už v roce 2007. Podniková prodejna v Kralupech s čerstvým masem a rybami ze zdejší výroby.
19. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Jak bývá pravidlem, přišel pan Bohumil Volf s projektem, ke kterému jsme byli skeptičtí, ale Bohumil nám to vysvětlil a my tomu začali věřit. Na jaře 2012 se započalo s realizací projektu: "Výkup a zpracování zvěře ve vlastních prostorách."
Podívejte se na stupně opracování filetů a lososí váhové kategorie. Určitě si z široké nabídky lososů vyberete snadno toho nejvhodnějšího. A kdo je Gorbuša?