Vinná klobása promění i všední den ve svátek
4. 12. 2025

Vinná klobása promění i všední den ve svátek

Vinná klobása patří k nejtradičnějším zimním specialitám u nás. Vyrábí se po staletí a receptury se předávají z generace na generaci, často jako střežené řeznické tajemství. Stejnou úctu k původní receptuře nese i vinná klobása Gurmet – vánoční bestseller, který vyniká vysokým obsahem kvalitního bílého vína (10 %) a poctivým složením.

Poctivé suroviny a mistrovská práce řezníků

Vinná klobása Gurmet obsahuje pouze jemně mleté vepřové maso z vybraných masných plemen, bílé víno, mléko, strouhanku a koření. Nepoužívají se žádné zbytečné konzervanty. Řezničtí mistři z kralupského Bidfoodu dokázali tradiční postupy skloubit s moderní výrobou, díky čemuž vzniká produkt, který je kvalitní, stabilní a zároveň věrný své historii. Letos se v Kralupech nad Vltavou vyrobí přibližně 50 tun této oblíbené pochoutky.

Vinna klobasa | Gurmet
Vinna klobasa | Gurmet

Víno z Pálavy – tajemství chuti

Jedinečnou chuť klobásy určuje zejména bílé víno. Pro Gurmet se používá veltlínské zelené pocházející výhradně z Pálavy – oblasti s ideálními podmínkami pro aromatická bílá vína. Právě toto víno dodává klobáse svěžest, jemnou kyselinku a charakter, který ji odlišuje od ostatních.

Vyberte si vinnou klobásu na mujBidfood.cz:

Tradiční zpracování, které funguje

Klobása se plní do přírodního skopového střívka, které je pružné a při tepelné úpravě na grilu či pánvi nepraská. Stejně dobře ji lze připravit i v troubě nebo konvektomatu. Díky nízkému obsahu tuku (pouze 20 %) zůstává chuť jemná, ale stále šťavnatá.

Gurmet | Vinna klobasa
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí