Téma # výroba

Popularita stravování v jídelnách roste. Proto se v dalším semináři Maso ve výživě, využití tradičních surovin a úspora energií team Banquet zaměřil na dámy a pány, kteří vaří malým i velkým strávníkům. Prostory menzy v Hradci Králové se zaplnily do posledního místa. Na 70 účastníků doslova hltalo prezentaci, a to slovní i praktickou část.
Maso z lososa pozná každý, ale málokdo ví, že na talířích se objevují různé druhy lososů – norský, kisuč, sockeye nebo keta. Někteří jsou z farem, jiní žijí divoce. Losos obecný má velmi tučné maso, ale losos gorbuša má tuku až 6x méně. A kdo ví, jak losos najde cestu zpět z moře do rodné vnitrozemské bystřiny?
Tato tradiční pochutina se vyrábí v Česku po staletí. Receptury se předávají z generace na generaci a patří k nejstřeženějším rodinným tajemstvím řezníků. Vinná klobása Gurmet se vyrábí z vybraného vepřového masa a moravského vína. Řeznickým mistrům z kralupského Bidfoodu se podařilo vyvážit její chuť excelentně.
Nová zpracovna čerstvých ryb je plně připravena na sezónu. Lososi a další druhy ryb se filetují a porcují. Z trojice balicích linek vyjíždí různá maloobchodní balení na přání zákazníků. Humři v akváriích se příliš nezabydlují a míří do restaurací spolu s dodávkami celých ryb v šupinkovém ledu.
Bidfood neustále vyvíjí nové výrobky a mění stávající. Vždy hledá dokonalé složení výrobku, aby byl chutný, zdravý, trvanlivý a zároveň se s ním dobře pracovalo v kuchyni. Tomáš Potůček, vedoucí jakosti a bezpečnosti potravin, je váženým hostem na prestižních konferencích. Jedna mimořádná právě proběhla. Následující konference se můžete zúčastnit.
Buřty na pivu, ohřáté nebo grilované špekáčky s hořčicí a křenem, utopenci, buřty opečené venku na ohni... Vázané špekáčky Bravur, novinka z Bidfoodu Dýšina, vynikají vyváženou chutí masa a vůní, kterou získávají během uzení na bukovém dřevě.
21. června 2022 se v Kralupech nad Vltavou slavnostně otevírá největší a nejmodernější balírna ryb ve střední Evropě. Právě zde bude Bidfood zpracovávat ty nejlepší mořské i sladkovodní ryby a mořské speciality.
Ruku v ruce s moderním logem Nowaco přichází nové obaly. Prvních 10 maloobchodních balení zmrazených zelenin a ovoce se už novými obaly chlubí v obchodech, dalších 30 se změny brzy dočká. Nejdůležitější však je, co se skrývá uvnitř.
Bidfood zpracovává podle českých cechovních norem ryby i zvěřinu. V mrazicích pultech obchodů se nyní objevuje čtveřice výrobků Petron z jeleního a kančího masa s logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".
Vůně pečících se malých plundrových mřížek Bagetier přiláká nové zákazníky, hosty k snídani či děti do jídelny. Zlatavé mini pečivo vydrží díky bohaté pudinkové náplni vláčné až do druhého dne po dopečení. Z opavské výroby míří k zákazníkům již čtyři kombinace příchutí.