Téma # výroba

V dočasných prostorách kralupské zpracovny čerstvých ryb se postupně rozeběhly tři nové stroje za téměř 12 milionů Kč. Vykosťovací stroj, krájecí kalibrovací zařízení a balicí linka velmi ulehčily zpracování ryb. S novými možnostmi balení přišel i nový design maloobchodních obalů Nowaco.
Zpracovna čerstvých ryb v Kralupech obnovila provoz po listopadovém požáru za neuvěřitelných 21 dní v dočasných prostorách. Během února se sortiment čerstvých ryb a plodů moře téměř plně obnovil. Děkujeme!
Před dvěma lety Bidfood otevřel zcela nový provoz pro zpracování masa Gurmet a zvěřiny Petron v Opavě, kde zaměstnal 60 lidí. Za poslední rok tu zpracovali 1700 tun hovězího a vepřového masa a 400 tun zvěře. Se zvyšováním produkce pokračují investice do strojního vybavení. Nejnovějším přírůstkem je balicí linka.
Vzpomínáme na rozšíření distribučních a výrobních aktivit na západ. Nejprve jsme si v Mrazírnách Plzeň-Dýšina pronajali prostory pro čtvrté depo. Dnes areál jednoho z největších mrazírenských skladů v Česku vlastníme a investujeme především do zdejších výrob.
Vzpomínáme na otevření nejmodernější zpracovny masa volně žijící zvěře a co tomu předcházelo. Jak bývá pravidlem, přišel pan Bohumil Volf s projektem, ke kterému jsme byli skeptičtí, ale Bohumil nám to "vysvětlil" a my tomu začali věřit. Na jaře 2012 se započalo s realizací projektu: "Výkup a zpracování zvěře ve vlastních prostorách."
Vzpomínáme na začátky zpracovny vepřového a hovězího masa. Otevření předcházely dva neúspěšné pokusy o jinou cestu a dlouhé přípravy, ale přitom jsme bohužel zapomněli na zkušební provoz. Po ostrém startu se nakonec vše zdařilo. Kralupská i novější opavská zpracovna dnes patří v rámci ČR k ojedinělým provozům.
Vzpomínáme na rok 1998, kdy jsme začali skupinově balit nikoli ženy, ale rybí výrobky do multipacků. První balič vzhledem k nepřítomnosti jakékoliv technologie uzavíral sáčky kancelářskou sešívačkou. Již o šest let později jsme se díky nejisté sázce na stavbu nové zpracovny vyšvihli do první ligy baličů ryb.
Vzpomínáme na rok 1997. Jak postupně sílilo naše tržní postavení v oblasti Čech, hledali jsme silného partnera pro distribuci našich výrobků na Moravě. Nejvhodnějším kandidátem se jevil opavský Oceán, největší mrazírna na severní Moravě.
Zájem o maso sous-vide Banquet od roku 2012, kdy ho Bidfood jako první v Česku začal vyvíjet a následně distribuovat, strmě stoupá. Více než 10 tun pomalu pečeného masa ve vakuu za 24 hodin nepřetržitého provozu však v původním prostoru již nešlo připravit.