Téma # výroba

Kuchyňská úprava masa významně šetří práci a čas v kuchyni zákazníka. Výrobní závod na zpracování masa v Kralupech vznikl v roce 2003 s cílem připravovat čerstvé maso přesně podle objednávek zákazníka bez výroby do zásoby. Průvodce přináší přehled základních druhů masa v kuchyňské úpravě a jak si je objednat.
Ve vlastních českých továrnách vyrábíme ročně desetitisíce tun jídla. Pokrýváme tak čtvrtinu objemu zboží, které distribuujeme. Z našich moderních továren exportujeme potraviny do řady zemí světa.
Zpracování mořských ryb v kralupském Bidfoodu má tradici již přes 20 let. Bidfood vyrábí podle českých cechovních norem. V mrazicích pultech obchodů se tak objevují první dva výrobky Nowaco s novým logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".
Bidfood přichází se zcela novou řadou jemného pečiva z vlastního výrobního závodu v Opavě. Sladké mřížky a slané snacky Bagetier z jemného těsta plundrového typu uchvátí zlatavou barvou a lahodnými bohatými náplněmi.
Průběžné investice do výrobních linek umožňují zvyšovat kvalitu a kapacitu i urychlit výrobní proces. Nové stroje splňují nejnáročnější parametry také z hygienického hlediska. V posledních týdnech byly do plného provozu uvedeny v Kralupech hned dva velmi drahé stroje.
U dětí i rodičů zabodovaly výrazné obaly s jídly z nejlepších surovin. Nová řada mražených jídel Nowaco Kids se stala od podzimu velmi úspěšná. Mlsné jazýčky se tak mohou potěšit dvojicí novinek: nugety z lososa a zeleninová směs kuličkové trio.
Jahodové knedlíčky z tvarohového těsta s jogurtem, smažený eidam ve tvaru dinosaurů či nemleté kuřecí prsní řízečky? Speciálně pro malé vybíravé strávníky připravili v opavském Bidfoodu nejoblíbenější dětská jídla.
10. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Vzpomínáme na „novou balírnu“. Se změnami legislativy v souvislosti vstupu ČR do EU jsme se rozhodovali, zda původní balírnu zavřít nebo postavit novou. Vsadili jsme na novou a větší, aby se stavba vyplatila. Dopadlo to dobře – díky tomu jsme se vyšvihli do první ligy baličů ryb.
9. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Vzpomínáme na začátky zpracovny masa Nowameat – nyní Gurmet. Otevření předcházely dva neúspěšné pokusy o jinou cestu a dlouhé přípravy. Po ostrém startu se nakonec vše zdařilo. Gurmet i po 12 letech patří v rámci ČR stále k ojedinělým provozům a náš řeznický guru na vše dohlíží.
I v Opavě se vyrábí certifikované jídlo s příběhem. Za každým stojí konkrétní lidé. Někteří tvoří nové výrobky, jiní se podílejí na výrobě, další se starají o technologie a výrobní objekty. Společně se mohou pochlubit nejprestižnějším certifikátem kvality IFS Food a třeba ve výrobě hotových jídel také modernizací podlah a novými výrobky.