Téma # výroba

Jsme předním českým výrobcem a zpracovatelem čerstvých a hluboce zmrazených mořských a sladkovodních ryb. Není na světě většího odběratele zmrazených bloků štikozubce tichooceánského (merluccius productus), z kterých řežeme populární rybí filé. Zpravidla do kuchyňské úpravy opracováváme vepřové a hovězí maso. Naše kralupská zpracovna zvěře je jednou z největších ve střední a východní Evropě.
V Opavě navazujeme na tradici zdejších mrazíren sahající do 50. let 20. století. Některé produkty zde vyrábíme podle původních receptur dodnes, ovšem v moderních provozech splňujících povinné i dobrovolné normy. Nyní jsme největším výrobcem zmrzlin na území České a Slovenské republiky, významným výrobcem zmrazených jídel či masa sous-vide.
Ve vlastních českých továrnách vyrábíme ročně desetitisíce tun jídla. Pokrýváme tak čtvrtinu objemu zboží, které distribuujeme. Z našich moderních továren exportujeme potraviny do řady zemí světa.
V Dýšině u Plzně se soustředíme na zpracování drůbeže. Vyrábíme zde poctivé masné polotovary, marinované maso a uzeniny. Významná je také zdejší výroba kostkového ledu. Dále nabízíme služby na zakázku: zmrazování a skladování.
Zpracování mořských ryb v kralupském Bidfoodu má tradici již přes 20 let. Bidfood vyrábí podle českých cechovních norem. V mrazicích pultech obchodů se tak objevují první dva výrobky Nowaco s novým logem "Vyrobeno podle české cechovní normy".
Bidfood přichází se zcela novou řadou jemného pečiva z vlastního výrobního závodu v Opavě. Sladké mřížky a slané snacky Bagetier z jemného těsta plundrového typu uchvátí zlatavou barvou a lahodnými bohatými náplněmi.
Průběžné investice do výrobních linek umožňují zvyšovat kvalitu a kapacitu i urychlit výrobní proces. Nové stroje splňují nejnáročnější parametry také z hygienického hlediska. V posledních týdnech byly do plného provozu uvedeny v Kralupech hned dva velmi drahé stroje.
Kuchyňská úprava masa významně šetří práci a čas v kuchyni zákazníka. Výrobní závod na zpracování masa v Kralupech vznikl v roce 2003 s cílem připravovat čerstvé maso přesně podle objednávek zákazníka bez výroby do zásoby. Průvodce přináší přehled základních druhů masa v kuchyňské úpravě a jak si je objednat.
Každoroční série nezávislých auditů potvrdila vysokou kvalitu a hygienický standard výrobních a logistických provozů Bidfood v Kralupech i v Opavě. Díky nejlepším možným hodnocením se perioda některých kontrol prodlužuje z 12 na 18 měsíců.
U dětí i rodičů zabodovaly výrazné obaly s jídly z nejlepších surovin. Nová řada mražených jídel Nowaco Kids se stala od podzimu velmi úspěšná. Mlsné jazýčky se tak mohou potěšit dvojicí novinek: nugety z lososa a zeleninová směs kuličkové trio.