Seminář Banquet týmu pro školní jídelny zaplnil hradeckou menzu
24. 1. 2023

Seminář Banquet týmu pro školní jídelny zaplnil hradeckou menzu

Popularita stravování v jídelnách roste. Proto se v dalším semináři Maso ve výživě, využití tradičních surovin a úspora energií team Banquet zaměřil na dámy a pány, kteří vaří malým i velkým strávníkům. Prostory menzy v Hradci Králové se zaplnily do posledního místa. Na 70 účastníků doslova hltalo prezentaci, a to slovní i praktickou část.

Na vše, co kuchařky a kuchaři denně při přípravě pokrmů ve školních jídelnách řeší, dostali na akci odpovědi. Seminářem také provázel Pavel Melich, coby specialista na školní stravování, který zároveň pracuje jako oblastní vedoucí prodeje depa Kralupy. Ten má spotřební koše a legislativní nároky kladené na tyto provozy doslova v malíčku. Mohl tedy přítomným hostům dobře poradit a na dotazy kvalifikovaně odpovědět.

O praktickou část a tipy na úpravu mas se pak postarali Petr Konečný, šéfkuchař a vedoucí podpory prodeje Banquet sous-vide pro ČR a SR, společně s Jakubem Minaříkem, který působí jako podpora prodeje pro oblast ČR Banquet sous-vide a je specialistou na úpravu těchto mas na grilu, oba působí pod Bidfood Opava, jehož je ředitelem Jan Vilímec.

Hosté semináře měli možnost ochutnat již sestavená menu vhodná právě pro instituční gastronomii. Pokrmy zde byly prezentovány formou rautu. Největší úspěch slavila trhaná kachna, hovězí líčka, vepřová roláda s medvědím česnekem, hovězí kulatá plec a pečené kuře.

„Z příloh jednoznačně zaujaly bramborové knedlíky, které připravujeme právě z vařených brambor z portfolia Bidfood,“ říká Petr Konečný a dodává: „Věřím, že právě knedlíky ve spojení s položkami sous-vide masa se brzy objeví na jídelních lístcích.“

Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:

Návštěvníci semináře si pilně zapisovali rady a vyžádali si kalkulační listy. „S mnohými se opět brzy uvidíme. Domluvili jsme si rovnou i návštěvy přímo v jejich kuchyních, abychom si společně zavařili,“ podotýká Petr Konečný a spokojeně uzavírá: „Byl to skvělý den. Navázali jsme mnoho dobrých vztahů a příprava akce určitě za rozzářené úsměvy hostů stála.“

Na přípravě semináře se podíleli Martin Dušek, obchodní zástupce tohoto regionu, jeho kolegyně Renata Šedivá a také Jiří Štědrý s Davidem Konstantinem, kteří jsou oblastními vedoucími prodeje. Ti se semináře rovněž osobně zúčastnili a odpovídali zájemcům na dotazy k sortimentu.

Akce byla pod „patronátem“ pobočky společnosti Bidfood v Chlumci nad Cidlinou, jejíž ředitelem je Luboš Novák.

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí