Téma # sous-vide

Popularita stravování v jídelnách roste. Proto se v dalším semináři Maso ve výživě, využití tradičních surovin a úspora energií team Banquet zaměřil na dámy a pány, kteří vaří malým i velkým strávníkům. Prostory menzy v Hradci Králové se zaplnily do posledního místa. Na 70 účastníků doslova hltalo prezentaci, a to slovní i praktickou část.
Jsou neustále v pohybu. Navštěvují restaurace, školní jídelny, domovy seniorů i nemocnice a všude tam radí a pomáhají. Během celého roku se nezastaví. Přesto si členové Banquet týmu našli čas na semináře pro střední odborné školy. Jejich prosincová návštěva v Chlumci nadchla studenty i učitele.
Úspory ano, ale nesmí být na úkor kvality surovin a výsledných pokrmů. Tepelné úpravy masa trvají hodiny a stojí kilowatthodiny energie. Řešením může být plně tepelně opracované maso sous-vide Banquet. Nutričně optimální výrobek stačí ohřívat při nízké teplotě několik minut.
Převratná novinka – hovězí guláš sous-vide Banquet – zcela mění možnosti přípravy gulášů. Pomalu tažený hovězí krk s omáčkou stačí jen ohřát. Přitom maso je dokonale měkké. Případným doplněním dalších ingrediencí lze vytvořit vlastní originální varianty gulášů.
Zájem o maso sous-vide Banquet od roku 2012, kdy ho Bidfood jako první v Česku začal vyvíjet a následně distribuovat, strmě stoupá. Více než 10 tun pomalu pečeného masa ve vakuu za 24 hodin nepřetržitého provozu však v původním prostoru již nešlo připravit.
Obchodní zástupci pro gastronomii absolvovali praktický kurz přípravy pokrmů s použitím masa sous-vide Banquet. Díky takovým kurzům umí lépe poradit se stavbou menu nebo předat cenné tipy. Vyzkoušeli si přípravu pokrmů vhodných pro obyčejné hospody, jídelny i restaurace top hotelů.
Ihned po uvedení na trh se šťavnaté trhané maso Banquet stalo hvězdou streetfoodu. Uplatnění ovšem nachází i na talířích restaurací. Bidfood připravuje maso metodou sous-vide ve vlastní opavské výrobě. Maso je ve vakuovém sáčku upečeno zcela doměkka. Super šťavnatost získá po smíchání s přiloženým výpekem.
Návštěvníci veletrhu Salima 2018 byli nadšeni z masa Sous-vide Banquet, součásti projektu Teplé pulty, u společného stánku RN Servis EU a Bidfood. Teplý pult je skvělá příležitostí, jak rozšířit sortiment prodejny.
Ať jste luxusní restaurace nebo závodní jídelna, uvařte excelentní omáčku a doplňte ji měkkým šťavnatým masem Sous-vide. Servírovat jej můžete také na studeno nakrájené na tenké plátky. Nebo maso rychle ogrilujte. Přepočítejte si náklady na pečení masa. Ušetřete čas a energii, Sous-vide koupíte za cenu suroviny!