Gulášová revoluce
30. 6. 2021

Gulášová revoluce

Převratná novinka – hovězí guláš sous-vide Banquet – zcela mění možnosti přípravy gulášů. Pomalu tažený hovězí krk s omáčkou stačí jen ohřát. Přitom maso je dokonale měkké. Případným doplněním dalších ingrediencí lze vytvořit vlastní originální varianty gulášů.

Příprava

Chuťově vyzrálý, zcela hotový guláš stačí jen ohřát na výdejní teplotu cca 75 °C. Doporučuje se ohřev v konvektomatu (režim pára 95 °C) nebo ve vodní lázni. Se zvýšenou opatrností, aby se maso nerozpadlo, lze ohřát standardně v hrnci. Krajní variantou je mikrovlnná trouba se sníženým výkonem na 350 až 500 W.

Guláš není potřeba nijak zahušťovat nebo dochucovat. Může se podávat skutečně ihned.

Servírování

Guláš skvěle chutná s křenem Efko, který pálí jako právě nastrouhaný, a s čerstvým chlebem. Guláš je možné servírovat s libovolnou přílohou:

  • pečivo
  • knedlíky
  • spätzle
  • těstoviny Coronet
  • bramboráčky Nowaco
  • bramborové placky

Jako ozdoba poslouží čerstvá paprika, ostrá paprička, cibule, jemnější šalotka nebo snítka petrželky či výrazného rozmarýnu.

Banquet sous-vide | hovězí guláš

Kalkulace

Tříkilové balení hovězího guláše sous-vide Banquet obsahuje 10 velkých porcí (maso odpovídající 150 g masa v syrovém stavu a 0,2 l omáčky) nebo 15 malých porcí (maso odpovídající 100 g masa v syrovém stavu a 0,14 l omáčky).

K dispozici na mujBidfood.cz:

Varianty gulášů

Pomalu tažený hovězí krk se v opavském Bidfoodu připravuje 9,5 h. Proto chutná guláš sous-vide Banquet výtečně tak jak je. Přidáním různých ingrediencí se může snadno proměnit v další, i zcela originální guláše:

  • chilli paprika
  • paprikové trio Bonduelle
  • rajčatové sugo nebo protlak dvojitě koncentrovaný
  • fazole, kukuřice nebo hrášek
  • zelí
  • houby
  • klobása, párek nebo uzené maso
  • kyselá okurka, slanina a červené víno
  • perníkové koření a sušené švestky
  • brambory
  • smetana
Banquet sous-vide | hovězí guláš

Využití

Hovězí guláš sous-vide Banquet si díky měkkému masu velmi rychle oblíbili v institucionální gastronomii – ve školách, nemocnicích či domovech seniorů. Chválí si ho také hosté restaurací. Kvůli rychlosti a bezpracnosti se osvědčuje také v bistrech, stáncích a různých fast foodech.

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí