Téma # hotová jídla

Návštěvníci restaurací stále častěji upřednostní vegetariánský nebo veganský pokrm. Sílící trend je dobré podpořit a oslovit nový segment hostů. Veganuary – leden bez živočišných produktů – získává každoročně více a více příznivců. Využijte podpory kampaní Garden Gourmet a Veggie Challenge.
Zelenina, bylinky, luštěniny, jáhly, kroupy nebo rýže. Nic jiného ve složení suchých sypkých směsí pro přípravu polévek není. K výhodám patří snadná rychlá příprava, úspora místa na skladě a pro školní jídelny možnost odpisu luštěnin a zeleniny do spotřebního koše.
K dobrému pití patří dobré jídlo. Rational dodá na klíč technologické vybavení, Bidfood se postará o suroviny a recepty. S konceptem Easy Bar menu je příprava 11 pokrmů opravdu snadná, pro každého.
Nová obalovací linka sestává z 16 samostatných strojů od tvarovače přes obalovací sekci s mokrými a suchými směsmi až po fritovací a zmrazovací tunely. Lze na ní vyrábět obalovaný předsmažený sýr i bramborové krokety nebo játrové knedlíčky.
Bidfood vyrábí nejen pod vlastními značkami, ale také pod těmi privátními pro významné zákazníky. Díky Lidlu se dostanou knedlíky s uzeným masem na Britské ostrovy a smažený sýr do Německa či USA. Zmrazená česká jídla z Opavy si nachází své zákazníky v Rakousku, Řecku a v řadě dalších evropských zemí.
Úspěch kuřecích stripsů Nowaco nenechal zákazníky dlouho čekat na další drůbeží novinky: ostrou variantu Hot stripsy, americkou klasiku Jižanské špalíčky neboli kuřecí maso v jemně pikantní panádě a kuřecí řízky. Všechny již k dostání v každém dobrém obchodě.
Nemleté rybí prsty z aljašské tresky se vrací. S nimi přichází do obchodů filety z tresky obalené v nejrůznějších křupavých panádách, třeba preclíkové strouhance nebo bramborovém těstíčku. Samozřejmostí je rychlá příprava i MSC certifikace.
Převratná novinka – hovězí guláš sous-vide Banquet – zcela mění možnosti přípravy gulášů. Pomalu tažený hovězí krk s omáčkou stačí jen ohřát. Přitom maso je dokonale měkké. Případným doplněním dalších ingrediencí lze vytvořit vlastní originální varianty gulášů.