Nejoblíbenější jídlo z Opavy sjíždí z nové linky
Nová obalovací linka sestává z 16 samostatných strojů od tvarovače přes obalovací sekci s mokrými a suchými směsmi až po fritovací a zmrazovací tunely. Lze na ní vyrábět obalovaný předsmažený sýr i bramborové krokety nebo játrové knedlíčky.
Prodeje obalovaného sýru i dalších jídel vyráběných v Bidfood Opava každoročně rostou a původní linka ani s přesčasy nestačila požadavkům zákazníků. Spuštění nového soustrojí s cenovkou přes 38 milionů Kč předcházely stavební a technologické úpravy prostor.
Nová linka byla spuštěna k ostrému provozu letos v květnu. Porce sýru na ní jedou v pěti řadách a vyšší rychlostí než na původní lince. Linka dokáže vyrobit až 1200 kg obalovaného předsmaženého hluboce zmrazeného sýru za hodinu, což je trojnásobek výkonu původní linky.
16 strojů
Sladit celé soustrojí na výrobu obalovaného předsmaženého sýru není žádná legrace. Porce sýru musí plynule projet všemi strojními sekcemi linky, nikde se nehromadit a dokonale dokončit každý jednotlivý krok výrobního procesu.
- Na začátku linky je každá porce sýru upravena a nakalibrována na stejnou hmotnost. Nové zařízení umí po výměně kalibrovacího válce formovat také bramborové krokety, masové kuličky, játrové knedlíčky a bramborové šišky (bez náplně).
- Nakalibrované porce sýru následně vstupují do dalších strojních sekcí linky, kde jsou postupně obaleny a předsmaženy.
- V pěti řadách plynule pokračují skrz smažící tunel – fritézu. V té je nově možné použít vodní lázeň místo oleje a proměnit ji snadno na tunel k vaření dalších výrobků.
- Z fritézy postupují sýry do zmrazovacího tunelu. Jde již o pátý zmrazovací tunel v provozu na výrobu hotových jídel.
Aktuální sortiment smažených obalovaných sýrů naleznete na mujBidfood.cz v kategorii: