Téma # Opava

Přes 3 000 tun masa a polotovarů za rok odešlo z kralupské výroby k zákazníkům po celém Česku, Slovensku i na export. Požadavky však rostou a trendy v gastronomii se mění. Bidfood proto zásadně investoval do výrobních prostor i technologického vybavení – postavil novou zpracovnu masa v Opavě a rozšířil kralupskou výrobu.
16. díl seriálu "Jedeme v tom s Vámi již 25 let". Tentokrát si připomínáme rok a půl intenzivního úsilí našich lidí. Na konci roku 2008 jsme v Opavě začali pracovat na spuštění výroby pečiva, listového těsta a výrobků z něj. Dnes si produkty značek Bagetier a Dobroty babičky Kláry drží svou vysokou kvalitu již šestým rokem.
I v Opavě se vyrábí certifikované jídlo s příběhem. Za každým stojí konkrétní lidé. Někteří tvoří nové výrobky, jiní se podílejí na výrobě, další se starají o technologie a výrobní objekty. Společně se mohou pochlubit nejprestižnějším certifikátem kvality IFS Food a třeba ve výrobě hotových jídel také modernizací podlah a novými výrobky.
7. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Výjimečně si připomeneme historii značek výrobků. S nákupem mrazíren Oceán jsme převzali také výrobu zmrzlin. Mezi ně patřil Mrož, Pegas a další oblíbené zmrzliny. Výroba zmrazených ovocných krémů na dřívku má v Opavě tradici již od počátku 70. let.
6. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Tentokrát vzpomínáme na sbližování s Moravou. Jak sílilo naše tržní postavení v oblasti Čech, hledali jsme silného partnera pro distribuci našich výrobků na Moravě. Nejvhodnějším kandidátem se jevila největší mrazírna na severní Moravě.
1. díl seriálu, ve kterém rekapitulujeme uplynulých 25 let. Začalo to v září 1990 ve stavební buňce na stadionu Tatra Smíchov v Praze 5. Jediný člověk v malinké kanceláři zastupoval v tehdejším Československu dánské Nowaco, které se zabývalo především exportem zboží po celém světě. Za 25 let se firma proměnila v Bidvest, který znáte dnes. Již 17 let jsme největší a hlavně celoplošný distributor potravin v ČR a výrobce populární zmrzliny Prima či výrobků Nowaco.
Svět potravin přinesl test mražených krémů v polevě. Autoři si přitom položili otázku, zda jsou zmrzliny vhodným osvěžením nebo spíše kalorickou bombou. Prima zmrzlina měla mezi 14 vzorky tři zástupce. Vítězem testu se stal její Kuba, o druhé a třetí místo se podělili Mrož tvaroh se smetanou s Lidlovským Smíškem a uprostřed žebříčku skončil Pegas Vanilka.