Téma # Opava

V září 1990 začal jediný člověk ve stavební buňce na stadionu Tatra Smíchov v Praze 5 zastupovat dánské Nowaco v tehdejším Československu. Za 30 let se malinká kancelář proměnila v desítku výrobních a distribučních areálů v Česku a na Slovensku, kde dnes spolupracuje 3 000 lidí.
Bidfood již tradičně připravuje tuny ledu na lednový festival ledových soch na Pustevnách v Beskydech. Letos začal s výrobou 40 tun ledu již v prvním říjnovém týdnu.
Přes 3 000 tun masa a polotovarů za rok odešlo z kralupské výroby k zákazníkům po celém Česku, Slovensku i na export. Požadavky však rostou a trendy v gastronomii se mění. Bidfood proto zásadně investoval do výrobních prostor i technologického vybavení – postavil novou zpracovnu masa v Opavě a rozšířil kralupskou výrobu.
16. díl seriálu "Jedeme v tom s Vámi již 25 let". Tentokrát si připomínáme rok a půl intenzivního úsilí našich lidí. Na konci roku 2008 jsme v Opavě začali pracovat na spuštění výroby pečiva, listového těsta a výrobků z něj. Dnes si produkty značek Bagetier a Dobroty babičky Kláry drží svou vysokou kvalitu již šestým rokem.
I v Opavě se vyrábí certifikované jídlo s příběhem. Za každým stojí konkrétní lidé. Někteří tvoří nové výrobky, jiní se podílejí na výrobě, další se starají o technologie a výrobní objekty. Společně se mohou pochlubit nejprestižnějším certifikátem kvality IFS Food a třeba ve výrobě hotových jídel také modernizací podlah a novými výrobky.
7. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Výjimečně si připomeneme historii značek výrobků. S nákupem mrazíren Oceán jsme převzali také výrobu zmrzlin. Mezi ně patřil Mrož, Pegas a další oblíbené zmrzliny. Výroba zmrazených ovocných krémů na dřívku má v Opavě tradici již od počátku 70. let.
6. díl seriálu Jedeme v tom s Vámi již 25 let. Tentokrát vzpomínáme na sbližování s Moravou. Jak sílilo naše tržní postavení v oblasti Čech, hledali jsme silného partnera pro distribuci našich výrobků na Moravě. Nejvhodnějším kandidátem se jevila největší mrazírna na severní Moravě.