Kde se vzal led na ledové sochy
15. 1. 2020

Bidfood již tradičně připravuje tuny ledu na lednový festival ledových soch na Pustevnách v Beskydech. Letos začal s výrobou 40 tun ledu již v prvním říjnovém týdnu.
Pro výrobu ledu na sochy se používá destilovaná voda a jako formy slouží kalfasy – plastové nádoby o objemu 80 l. Vody se do nich ovšem napouští méně.
Každý týden v Bidfoodu v Opavě připravili přes 40 kvádrů po cca 70 kg. Výroba kvádrů trvala 12 týdnů od začátku října do poloviny prosince. Celkem vytvořili cca 40 tun ledu, který se v mrazírnách skladoval na 74 paletách.
Informace o festivalu ledových soch najdete na
Led do nápojů vyrobený z plzeňské vody v Mrazírnách Plzeň-Dýšina můžete do restaurací a obchodů objednávat na mujBidfood.cz pod značkou: