Téma # Bidfood

Již šesté distribuční centrum Bidfood se otevře v březnu 2025 v Plané u Českých Budějovic. Rozsáhlá investice umožní lépe obsloužit zákazníky v jižních Čechách a zároveň přinese nové pracovní příležitosti pro obyvatele z okolí.
Přejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků a mnoho osobních i pracovních úspěchů v roce 2024.
Společnost Bidfood již pátým rokem velmi intenzivně spolupracuje s výzkumnými institucemi na vývoji nových metod pro odhalení falšování potravin, záměny druhu ryb a na zvýšení přesnosti těchto metod. Bidfood pro potřeby tohoto projektu dovezl mnoho zástupců specifických druhů ryb, naposledy to byla pražma a jazyk ze Španělska.
Je libo bizona či stařené hovězí? Díky řezníkům z opavského Gurmetu ani jedno není problém. Po návratu zvěřiny do Kralup se jim uvolnily ruce a díky tomu se mohou věnovat i takovým specialitám. „Nově začínáme bourat jehněčí z Nového Zélandu,“ říká Martin Sajda, ředitel provozu.
Pod jeho vedením se továrna na zpracování masa a výroba masných polotovarů v Kralupech zvětšila na dvojnásobek původní plochy. Čelil i následkům ničivého požáru. Vše se svým týmem úspěšně zvládl. „Provoz neustále modernizujeme a snažíme se, aby řezničina nebyla už taková dřina jako v minulosti,“ říká Daniel Volf.
Byl druhým mužem Gurmetu. Vedení převzal v roce 2006 po Davidu Boháčovi. „Považuji to za vrchol své kariéry. Úspěchem byla každá zdolaná překážka,“ vzpomíná Michal Slanina. Za jeho éry se začalo marinovat a také do nabídky přibyla prémiová steaková masa z Argentiny.
S myšlenkou Gurmetu přišel v roce 2000. Další tři roky trvalo, než se ji podařilo zrealizovat. Začátky byly náročné, ale David Boháč projektu věřil. „Kdybychom nevybudovali vlastní výrobu, tak bychom nikdy nedělali tolik masa jako teď,“ říká.
Na střechách výrob a distribučních dep českého Bidfoodu postupně rostou fotovoltaické elektrárny, které dohromady vyrobí téměř 1,2 GWh ročně. Milionové investice přispějí k přechodu na udržitelnější energetické zdroje a za několik let i k úsporám.
Jeho pokrmy slavily úspěch v Londýně i New Yorku. Od roku 2002 je můžete ochutnat ve vyhlášených pražských restauracích Aromi a La Finestra in Cucina či v bistru La Bottega. Jaké je tajemství italské kuchyně, to prozrazuje v rozhovoru známý šéfkuchař Riccardo Lucque.
Nová zpracovna čerstvých ryb je plně připravena na sezónu. Lososi a další druhy ryb se filetují a porcují. Z trojice balicích linek vyjíždí různá maloobchodní balení na přání zákazníků. Humři v akváriích se příliš nezabydlují a míří do restaurací spolu s dodávkami celých ryb v šupinkovém ledu.