Nová výrobní hala pro sous-vide
Zájem o maso sous-vide Banquet od roku 2012, kdy ho Bidfood jako první v Česku začal vyvíjet a následně distribuovat, strmě stoupá. Více než 10 tun pomalu pečeného masa ve vakuu za 24 hodin nepřetržitého provozu však v původním prostoru již nešlo připravit.
Od staré haly po moderní prostory
Opavskému Bidfoodu se v prosinci 2018 podařilo koupit na sousedním pozemku starou výrobní halu o výměře 3200 m². Ihned po převzetí se začalo s výběrem projekční kanceláře a základním zakreslením dispozice.
Podrobné projektování stavby, rozvodů elektřiny, vody, kanalizace, topení, vzduchotechniky, chlazení, mrazení a dalších sítí probíhalo od dubna až do září 2019. Mezitím v květnu započaly demoliční a čistící práce na hale, aby se hned v září zahájily stavební práce a technická realizace nové výrobní haly.
Čtrnáctidenní odstávka
Po roce projektování a budování došlo na odstávku výroby sous-vide v původním prostoru. 10. února 2020 tak začalo stěhování technologií a už 24. února byla zahájena výroba masa sous-vide Banquet v novém.
Aktuální sortiment naleznete na mujBidfood.cz pod značkou:
Až 700 t sous-vide
Za rok se výrobní prostory Bidfoodu Opava rozšířily o 1200 m² celkové plochy, z toho 800 m² pro výrobu a 400 m² pro skladování v suchém, chlazeném i mrazeném režimu. Součást objektu tvoří nové sociálky pro 160 lidí. Dalších 2000 m² haly zůstává k dispozici pro další projekty.
Díky vzniku nového prostoru se uvolnilo 300 m², kam se rozšíří jiná opavská výrobní linka. Výrobní kapacita masa sous-vide Banquet se zvýšila z 300 t na 450 t za měsíc nepřetržitého provozu. Dokoupením vařících a chladících technologií je však nový výrobní prostor připraven až na 700 t. Celkové náklady dosáhly 40 milionů Kč.