Banquet tým pomáhá s výchovou nové generace profesionálů
Jsou neustále v pohybu. Navštěvují restaurace, školní jídelny, domovy seniorů i nemocnice a všude tam radí a pomáhají. Během celého roku se nezastaví. Přesto si členové Banquet týmu našli čas na semináře pro střední odborné školy. Jejich prosincová návštěva v Chlumci nadchla studenty i učitele.
Do Chlumce nad Cidlinou, kde se nachází středisko praktického vyučování SŠTŘ Nový Bydžov, dorazila silná sestava – Petr Konečný, šefkuchař a vedoucí podpory prodeje Banquet sous-vide pro ČR a SR, Jakub Minařík, podpora prodeje Banquet sous vide a specialista na úpravu těchto mas na grilu, a nechyběl ani Pavel Melich, oblastní vedoucí prodeje. Jejich cílem bylo ukázat nové postupy ve vaření studentům oboru kuchař-číšník. „Mladé generaci je potřeba se věnovat a připravit ji co nejlépe na trh práce,“ poznamenává Petr Konečný.
Pánové se nelehkého úkolu zasvětit studenty střední školy do aktuálních trendů v gastronomii zhostili na výbornou. Jejich vystoupení mělo „šťávu“ a příprava masa metodou sous-vide rozhodně posluchače zaujala. „Seminář se mi strašně moc líbil! Dozvěděla jsem se spoustu nových a zajímavých věcí,“ zhodnotila jej Tereza Hanyková z prvního ročníku a dodala: „Měli jsme možnost také maso ochutnat a bylo úžasné!“
Dopoledne si pochvalovalo i vedení školy. „Slyšet zkušenosti od profesionálů a vidět je při práci bylo skvělé. Ráda bych celému týmu Banquet sous-vide i společnosti Bidfood poděkovala za atraktivní seminář,“ vzkázala Veronika Větrovská, jež je vedoucí pedagogickou pracovnicí střediska v Chlumci. Ve spolupráci by chtěla pokračovat i v příštím roce. „Máme se co učit a určitě by byly zajímavé semináře i na další témata. Pravidelně se se studenty účastníme soutěží a v některých věcech máme rezervy.“
Ty se pokusí zacelit v únoru dalším seminářem na téma food style Pavel Smékal s Peterem Bilčíkem, kteří jsou podpora prodeje Banquet sous-vide a zároveň výborní hoteloví kuchaři. Takže to pro ně bude hračka.