Téma # podporujeme

V rámci prémiové spolupráce se na 59. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary představí to nejlepší z tuzemské zmrzlinářské tvorby – výrobky Pegas Premium. Filmoví fajnšmekři mohou ochutnat Pegas v KVIFF.TV Parku, kde bude mít značka stánek s bohatým programem.
V napínavém finále projektu Vaříme s chutí, kde o titul v Bidfood Gastrostudiu bojovalo šest týmů, zvítězily kuchařky ze školní jídelny 2. ZŠ Plzeň z ulice Schwarzova. „Soutěžící předvedli dobré výkony. Vybrat vítěze bylo náročné,“ říká šéfkuchař Petr Konečný z Banquet týmu.
Přestože má většina z nás kuchaře Banquet týmu spojené s radami, jak správně pracovat se sous-videm masem, Petr, Pavel a Pepa toho umějí mnohem víc. V polovině dubna se pustili spolu se studenty SŠTŘ Nový Bydžov do omáček, a to hned do pěti!
Na začátku dubna proběhl v Plzni již 29. ročník nejprestižnější soutěže pro mladé talenty v gastronomii. O tituly bojovalo 13 cukrářů a 19 kuchařů z učilišť a středních odborných škol z celého Česka. „Letošní ročník byl velmi vyrovnaný,“ hodnotí výkony studentů porotci.
Ze 24 školních jídelen, jejichž zřizovatelem je město Plzeň, se 22 přihlásilo do soutěže o tu nej! V rámci klání o titul musí připravit bezmasé jídlo a rybu. Pokrmy hodnotí odborná porota, která vybere šest nejlepších a ty se v květnu utkají ve finále v Bidfood Gastrostudiu.
15. ročník veletrhu Bidfood Expo překonal všechna očekávání. Během tří dnů jej navštívilo téměř 13,5 tisíce lidí. „Tato show byla vrcholem všech výstav národní gastronomie,“ prohlásil Tomáš Popp, manažer národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Prestižní soutěže pořádané Asociací kuchařů a cukrářů slibují velkolepé finále. Titul Kuchař roku bude obhajovat Lukáš Čížek, držitel dvou stříber z IKA olympiády. Proti němu stane Vojtěch Petržela s třetím místem ze soutěže Bocuse d´Or či Ondřej Koráb z Grand hotelu Pupp.
Rozsáhlá expozice, přednášky, odborníci a soutěž o Školní jídelnu roku! To vše nabídne Bidfood Expo 2024 pracovníkům z institucionální gastronomie. „Chceme návštěvníkům ukázat, že i školní jídelna může být moderní a technicky na vysoké úrovni,“ říká Lukáš Doubek z Jídelny.cz.
Současně s Bidfood Expem proběhne i pražská Roadshow AHR. „Věříme, že propojení obou akcí bude zajímavým obohacením programu a docílíme výjimečné koncentrace odborníků,“ říká Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR. Hlavním tématem Roadshow bude ziskovost provozů.
Famózní výkony, neotřelé recepty a velké příběhy nabídnou soutěže pořádané Asociací kuchařů a cukrářů ČR na Bidfood Expo. „Vítězové postoupí na evropské kolo Global Chef Challenge, odkud se mohou probojovat na světové finále,“ připomíná Tomáš Popp, manažer národního týmu AKC ČR.