Nové trendy 2024 nabízí pestré moderní menu
14. 2. 2024

Nové trendy 2024 nabízí pestré moderní menu

Kuchařky a kuchaři ze školních jídelen čerpají o jarních prázdninách inspiraci. 14 pokrmů, tipy a humor jim již tradičně přiváží šéfkuchaři z Gastro Teamů Bidfood a Bonduelle společně s kolektivem Jídelny.cz. Vyzkoušejte také rafinované pokrmy z ryb, luštěnin, zeleniny či zvěřiny.

16. ročník kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření zavítá od 5. února do 13. března do patnácti měst. Během osmnácti akcí představuje žádaná bezmasá jídla, pokrmy z luštěnin i českou klasiku v moderním pojetí. 

Nové trendy v moderním vaření 2024 probíhají do 13. března – více info a rezervace:

Receptové kalkulační listy včetně kalkulačky porcí (možnost přepočtu na různé počty různě velkých porcí) naleznete po přihlášení na portál mujBidfood.cz v kategorii receptů:

Chcete-li vyzkoušet netradiční menu nebo zajímavou surovinu, pozvěte si šéfkuchaře Gastro Teamu Bidfood do Vaší kuchyně:

Jak navýšit podíl ryb?

Filet z limandy  je nejlepší volbou, pokud dětem vadí intenzivní rybí vůně. Limanda drsná patří k platýsovitým rybám, které se vyznačují jemným pevným masem bez typické chutě rybiny. Servírována byla se zapečenými americkými bramborami se zeleninou a sýrem.

Středomořská krémová polévka skrývá rozmixované filé a zeleninu pro zahuštění. Přiznaná je předsmažená cuketa, lilek a paprika. Kombinace chutí ryb a grilované zeleniny je prostě dokonalá.

Kam schovat zeleninu a luštěniny?

Zeleninová pyré se výborně hodí do těst. Letos se dýňové pyré schovává v dukátových buchtičkách a batátové pyré je součástí halušek.

Barevné luštěniny se stávají součástí veselých příloh nebo salátů.

Maso na vidličku

Výhradní požadavek dětí na jídla na vidličku – v jedné ruce vidlička, v druhé mobil – splňuje sekaná ze zvěřiny i králičí trhané maso.

Právě králičí stehna sous-vide Banquet jsou tak křehká, že otrhání masa je velmi rychlé a využití nadmíru kreativní. Trhané maso se dá použít do plněných knedlíků i k rajské omáčce.

Zvěřina z Čech i klokan z Austrálie

Zmíněná zvěřinová sekaná se snadno připraví ze směsi jeleního, kančího, mufloního a srnčího masa s přídavkem vepřového pro vyšší šťavnatost a jemnější chuť Zvěřinové mleté Petron.

Stejně jako se v Česku zvěř loví ve volné přírodě a není stresována porážkou, v Austrálii se loví vybrané druhy klokanů. A právě klokaní kýta na kořenové zelenině se stala dalším z nejvíce vychvalovaných pokrmů letošního ročníku.

 


 

Nové trendy v moderním vaření spolupořádá Bidfood a Jídelny.cz již 16 let.

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí