Téma # Nové trendy

Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
O jarních prázdninách se kuchařky a kuchaři ze školních jídelen již tradičně potkávají na akci Nové trendy v moderním vaření. Letošní ročník byl ve znamení znovuobjevování zapomenutých surovin a receptů. Na talířích s více než 15 000 degustačními porcemi se objevil černý kořen nebo kapary.
Jak schovat do jídla fazole, aby je děti jedly? Luštěniny a další potraviny na přání použili kuchaři v tuctu receptů pro desátý ročník školení pro školní a závodní jídelny. Zajímavá spojení chutí, zdravé suroviny i úsporné kalkulace se však mohou hodit každému.