Téma # Nové trendy

Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
Jak schovat do jídla fazole, aby je děti jedly? Luštěniny a další potraviny na přání použili kuchaři v tuctu receptů pro desátý ročník školení pro školní a závodní jídelny. Zajímavá spojení chutí, zdravé suroviny i úsporné kalkulace se však mohou hodit každému.
Více než 1000 kuchařek a kuchařů z cca 700 jídelen se v únoru a březnu již tradičně účastní putovního školení Nové trendy v moderním vaření. Šéfkuchaři z Bidfoodu se pro letošní 8. ročník inspirovali zdravou výživou a zaměřili se na alternativní přílohy. Ovšem jejich hlavním cílem jako vždy je, aby neotřelé pokrmy přijaly děti.
Nadšené oči strávníků a vyblýskané talíře v okénku na použité nádobí znamenají pro kuchaře nekompromisní pochvalu. Kde ale brát nápady? Třeba na akci Nové trendy v moderním vaření.