Nové trendy 2022 – tour po jídelnách
16. 2. 2022

Nové trendy 2022 – tour po jídelnách

O jarních prázdninách se kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie již tradičně potkávají na akci Nové trendy v moderním vaření. Čtrnáctý ročník právě probíhá a není nad to setkat se s Gastro Teamem a všechny exkluzivní pokrmy ochutnat.

Kuchaři z Gastro Teamu Bidfood, společností Bonduelle a Hofmann Bohemia připravují třináct receptů ze surovin, které zajímaly účastníky minulého ročníku školení. Jídla i technologie se představují během osmnácti únorových a březnových dní v patnácti městech po celé ČR. Putovní školení pořádá portál Jídelny.cz.

 

 

Věčným tématem akce zůstává, jak dětem naservírovat méně oblíbené suroviny – ryby, zeleninu či luštěniny – tak, aby jim chutnaly. Kuchaři jako vždy s vtipem předávají množství tipů. Účastníci školení pak během ochutnávky mohou výsledek posoudit a prostřednictvím ankety si také tipnout, jaký úspěch budou mít pokrmy u dětí.

Pomazánky a polévky

Dva druhy jednohubek vypadají podobně, ale podle toho jak rychle ubývají se zdá, že v oblíbenosti vede cizrnová pomazánka s opečenou cibulkou nad pomazánkou z vepřového masa s kořenovou zeleninou.

Zatímco drůbeží polévka s rybí zavářkou by mohla zabodovat v domovech důchodců, fazolová polévka by mohla projít u dětí díky dochucení chorizem a uzeným masem.

Nové trendy v moderním vaření 2022

Hlavní jídla

Podíl zeleniny se může skrývat v oblíbeném hamburgeru i v knedlíku! Novinkou z kralupské výroby masa Gurmet je vyvážená směs mletých mas a 30 % zeleniny s názvem MaZel, ze které byl připraven hamburger. Kančí kýta Petron s šípkovou omáčkou se podává s knedlíky, které připomínají špekové, ale obsahují podíl mrkve dvou barev. Stejnou zeleninu Bonduelle kuchaři používají třeba i do vegetariánských pečených zeleninových placek s uzeným sýrem.

Nové trendy v moderním vaření 2022

Letos kuchaři propojují rybí filé s populárními lasagnemi. Vedle nich servírují osvědčenou mořskou štiku kapskou se sladkým batátovým pyré.

Velkým pomocníkem v kuchyni je maso sous-vide Banquet. V letošních receptech ho zastupuje trhané vepřové maso v pomazánce, kuřecí stehna s jemným bramborovo-celerovým salátem a vepřová krkovice doplněná batáty a polentovou kaší.

Dezert

Ani letos nechybí dezert ukrývající luštěniny nebo zeleninu. Nadýchané dýňové koblížky s borůvkovým tvarohem patří k těm nejpovedenějším.

Nové trendy v moderním vaření 2022

Nové trendy v moderním vaření 2022 probíhají do poloviny března – více info a rezervace:

Receptové kalkulační listy včetně kalkulačky porcí (možnost přepočtu na různé počty různě velkých porcí) naleznete po přihlášení na portál mujBidfood.cz v kategorii receptů:

Chcete-li vyzkoušet netradiční menu nebo zajímavou surovinu, pozvěte si šéfkuchaře Gastro Teamu Bidfood do Vaší kuchyně:

pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí
pozadí