Téma # šéfkuchaři na cestách

Kuchařky a kuchaři z institucionální gastronomie o školních prázdninách nezahálejí, ale hledají inspiraci na kuchařské tour Nové trendy v moderním vaření. Letos mají premiéru luštěninovo-zeleninové pepitky, přirozeně bezlepková surovina. Díky pepitkám vznikla řada zajímavých příloh, hlavní jídla či dezerty.
O jarních prázdninách se kuchařky a kuchaři ze školních jídelen již tradičně potkávají na akci Nové trendy v moderním vaření. Letošní ročník byl ve znamení znovuobjevování zapomenutých surovin a receptů. Na talířích s více než 15 000 degustačními porcemi se objevil černý kořen nebo kapary.
Mezi naše obchodní zástupce patří i šéfkuchař Petr Konečný. Před třemi lety začal jezdit po školních kuchyních v rondonu, aby přiložil ruku k dílu. Mohl tak ukázat v praxi použití surovin, které dříve popisoval jen teoreticky. Jeho snaha oživit jídelníčky přerostla v projekt Šéfkuchaři Bidfood ve Vaší kuchyni.
S novým školním rokem 2013/14 se kuchaři Bidfood Gastro Teamu vrací do školních jídelen. Rádi zapadnou do kolektivu každé kuchyně. Znají spoustu kuchařských fíglů, díky kterým budou dětem více chutnat polévky, maso, ryby nebo luštěniny. Pozvěte si je i k Vám!